Lüksün kralı benim 'Dior'

Güncelleme Tarihi:

Lüksün kralı benim Dior
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 00:25

Louis Vuitton’un (LVMH) sahibi ünlü Fransız milyarder Bernard Arnault, hisselerinin yüzde 74’üne sahip olduğu dünyaca ünlü moda markası Christian Dior’un kalan hisselerini 12.1 milyar Euro’ya (13.2 milyar dolar) satın alıyor. 46.3 milyar dolarlık servete sahip Arnault, Dior’un parfüm ve kozmetik ürünlerinden sonra lüks giyim markasının da sahibi olacak.

Haberin Devamı

FRANSIZ milyarder Bernard Arnault dün dünya moda dünyasını hareketlendirdi. 46.3 milyar dolarlık servete sahip Arnault, yüzde 74’ü hissesi olduğu dünyaca ünlü moda markası ‘Christian Dior’daki kalan hisseleri 12.1 milyar Euro’ya (13.2 milyar dolar) satın alacağını açıkladı. Yapılan anlaşmayla birlikte LVMH şirketi parfüm ve kozmetik ürünlerinden sonra Dior’un lüks giyim markalarını da satın almış olacak.

MODA VE GÜZELLİK
Bernard Arnault ve ailesi bugün LVMH hisselerinin yüzde 47’sine sahip. Arnault, daha önce Christian Dior’un yüzde 74 hissesini alarak parfüm ve güzellik ürünleri LVMH bünyesine geçirmişti. Yeni anlaşmayla birlikte Christian Dior’un moda ürünleri ile güzellik ürünleri LVMH çatısı altında birleşecek. Böylece kurumsal yapının daha da güçlenerek şirketin pazardaki konumu kuvvetlendirilecek. Dün satın alma haberinin ardından LVMH hisselerinin değeri 3.2 oranında artarken, Dior hisseleri ise yüzde 13 gibi sert bir yükseliş gerçekleştirdi. İki grup arasındaki anlaşmanın gerekli kurumların onayı alındıktan sonra tamamlanacağını belirtiyor. Uzmanlara göre ise bu anlaşmanın moda sektöründe yeni satın almaları da tetikleyebileceğine dikkat çekiliyor. İşlemin bu yılın ikinci yarısında tamamlanacağını söyleyen uzmanlar, “LVMH portföyüne, makul bir değerlendirmeyle güçlü bir marka ekliyor. Son beş yılda, Christian Dior’daki gelir iki katına çıktı ve kârlılık arttı” dedi.

3 AYDA YÜZDE 15 BÜYÜDÜ
Asya ve Avrupa kıtasındaki lüks tüketimin artmasıyla 2017 yılına iyi bir başlangıç yapan Louis Vuitton, ilk çeyrekte yüzde 15 büyüme gösterdi. Bir önceki yıla göre gelirlerini arttıran şirket ilk üç ayda 9.8 milyar Euro ciroya ulaşmıştı. Uzmanlar ise bu büyümede dünya lüks tüketimindeki artışın etkili olduğunu dile getiriyor. Özellikle Asya kıtasında yeni mağazalar açan Louis Vuitton, Avrupa’da da farklı noktalarda mağazalar açmaya devam ediyor. Louis Vuitton’nun 70’e yakın ülkede 400’denf azla mağazası bulunuyor.

İLK MODAEVİNİ 71 YIL ÖNCE AÇTI
TASARIMCI Christian Dior, Marcel Boussac adlı işadamının desteğiyle 1946 yılında modaevini açmıştı. Daha sonra; parfüm, saat ve aksesuvar gibi farklı alanlara da yayılan ve New York, Londra, Tokyo gibi büyük şehirlere adım atan modaevi hızlı bir büyüme gerçekleştirmişti. Pierre Cardin ve Yves Saint Laurent gibi tasarımcılar da erken dönem kariyerlerinde Dior modaevi için çalışmışlardı. Christian Dior 1957 yılında hayatını kaybetmişti.

BAKMADAN GEÇME!