Lüksemburg: AB süreci ortak faydamız

Güncelleme Tarihi:

Lüksemburg: AB süreci ortak faydamız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 00:00

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, ’Türkiye’nin Gümrük Birliği ile başlayan Avrupa Birliği sürecinin tam üyelik yönünde ilerlemesi vatandaşlarımız ve ülkelerimizin ortak faydasınadır’ dedi. Asselborn, ülkesinin İstanbul Fahri Konsolosluğu’nun açılışı dolayısıyla, fahri konsolos Suzan Sabancı Dinçer’in, önceki akşam, Çırağan Sarayı’nda verdiği açılış resepsiyonuna katıldı.

Konuk Bakan burada yaptığı konuşmada, ülkesinin dünyada az sayıda temsilciliği bulunduğunu ve 120 fahri konsolosluğu olduğunu ifade ederek, ‘Bu önemli görevi üstlendiği için Suzan Sabancı Dinçer’den onur duydum’ dedi.

İSTANBUL’A GECİKTİK:

Fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Asselborn, ‘İki ülkenin Avrupa Birliği çatısı altında ortak geleceğe gitmeye karar vermesi ve Türkiye’nin ekonomik başkenti İstanbul’da bir konsolosluk açmak gerektiğine inandık. Boğaziçi’ne çok geç gelmemizin nedeni çok özenli bir seçim yapmamız. Suzan Sabancı Dinçer’den daha uygun seçim yapamayacağımıza herkes hemfikir’ diye konuştu. Türkiye’nin 3 Ekim’de Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başlamasından memnun olduğunu dile getiren Asselborn, şöyle dedi: ‘Türkiye’nin Gümrük Birliği ile başlayan Avrupa Birliği sürecinin tam üyelik yönünde ilerlemesi vatandaşlarımız ve ülkelerimizin ortak faydasınadır. Ülkelerimizin politik ve ekonomik entegrasyonunun bir başarı olacağına inanıyorum. Çünkü birbirimize ihtiyacımız var. Müzakerelerin başlaması ve adaptasyon önemli ama esas önemli olan uygulamalardır.’

3 EKİM KİLOMETRE TAŞI:

Suzan Sabancı Dinçer de AB üyelik müzakereleri sürecinin başladığı bir dönemde zor bir görev üstlendiğinin bilincinde olduğunu söyledi. Dinçer, ‘3 Ekim tarihinde müzakerelerin başlaması Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler açısından önemli ve tarihi bir kilometre taşıdır. Türkiye’nin üyeliği ile Avrupa sınırlarının mükemmelleşeceğine, Avrasya ve tüm dünyada barış ve istikrar sağlanmasına katkıda bulunulacağına inanıyorum’ dedi. Resepsiyona Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı. Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, Fahri Konsolosluk beratını geçen Haziran ayında almıştı.

TÜSİAD: Türkiye’yi her platformda temsil ediyoruz
/images/100/0x0/55ea9fcdf018fbb8f88c2e73

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, ‘Türkiye’nin ve Türk insanının potansiyeline çok güvendiklerini’, ‘iyi bir organizasyon ve koordinasyon ile Türkiye-AB müzakere sürecinin daha az sancılı geçeceğine inandıklarını’ söyledi.

Çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere Brüksel’de bulunan Sabancı, TÜSİAD’ın senelerdir Brüksel’de lobi faaliyetlerini ve Türkiye’yi tanıtma ve anlatma çabalarını sürdürdüğünü belirtti. B

‘Türkiye’yi her türlü platformda, iş ve siyaset çevrelerinde tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyoruz’ diyen TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Türkiye-AB ilişkilerinin son durumunu olumlu değerlendirdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!