Lufthansa uçuş mili, Sanal Mağaza’ya girdi

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa uçuş mili, Sanal Mağaza’ya girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Alman Lufthansa Havayolları, Miles&More özel yolcu programı üyelerine kazandıkları uçuş milleri karşılığında Sanal Mağaza’da alış veriş imkanı sunmaya başladı.

Yolcular 5 bin farklı ürünü kazandıkları millerin yanı sıra farkını kredi kartını kullanarak ödeme yapıp satın alabilecek. Türkiye’de özel yolcu programına kayıtlı 300 bin üyelerinin bulunduğunu söyleyen Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, "Yolcularımız uçuşlarıyla veya Denizbank’la ortak Miles&More kredi kartıyla yaptıkları harcamalardan kazandıkları milleri Sanal Mağaza’da harcayabilecek. Bilgisayar, elektronik, beyaz eşya, hediyelik, sağlık ve kişisel bakım gibi 13 ayrı kategoriden seçim yapabilecek. Böylece millerine istediği gibi değerlendirebilecek" diye konuştu.

Bedava bilet

Miles&More’un dünyada 16 milyondan fazla üyesinin olduğuna dikkat çeken Elmas, "Özel yolcu programlarının ana amacı kazanılan miller karşılığında yolcuya bedava bilet vermek veya bir üst sınıfa ücretsiz yükseltebilmek. Zaten yolcularımızın yüzde 66’si millerini bu şekilde harcıyor. Kalan yüzde 34 ise bilet kazanmaya yetmeyen millerini sunduğumuz bu tür sistemler sayesinde değerlendirme imkanı buluyor" dedi.

5 bin ürün

Sanal Mağaza Yönetim Kurulu Başkanı Enis Karslıoğlu, hazılıkların 6 sürdüğünü belirterek, "Farklı bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Fiyatı 2 bin YTL civarındaki plazma ekranlardan basketbol topuna 5 bin ayrı üründen oluşan bir web sitesi hazırladık. 300 yerli ve yabancı şirketten direkt alım ve ithalat gerçekleştiriyoruz. Pilot çantası gibi özel ürünlerin ithalatını tamamlayıp en kısa zamanda portföyü zenginleştireceğiz" dedi. Miles&More üyelerinin www.sanalmagaza.com/lufthansa adresinden ulaşabilecekleri sitede üyeler kazandıkları millerin yetmemesi durumunda farkı kredi kartı ile ödeyerek alış verişlerini yapabiliyor.

Bilet fiyatları yüzde 3-5 arttı

SON 3 yıldır dönemsel yoğunluk dışında pek fazla zam yapılmayan uçak bilet fiyatlarına yüzde 3 ila 5 arasında zam geldi. Alman Lufthansa Havayolları Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, "Avrupa’da aralarında Lufthansa’nın da olduğu bir çok şirket bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Çünkü maliyetler son 3 yılda inanılmaz arttı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!