Lufthansa uçakları baştan yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa uçakları baştan yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alman Lufthansa Şirketler Grubu'nun uçak teknolojisi alanında hizmet veren Lufthansa Teknik Şirketi, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin uçaklarını dekore ederek, yeni baştan yaratıyor. Brunei Sultanı'ndan, Avrupa'nın ünlü işadamlarına kadar bir çok tanınmış kişinin uçağı, Hamburg'daki Lufthansa Teknik Tesisleri'nde konforlu yolculuklar için hazırlanıyor. Tesiste yapılan ağır teknik bakımlarda ise bir uçağın yaklaşık 38 bin parçadan oluşan motoru tamamen sökülüp, kontrol edildikten sonra monte ediliyor.

Müşteri gizliliğini özenle koruyan Lufthansa Teknik'in yetkilileri son aldıkları siparişle, Suudi Arabistanlı müşterilerinin 1 Boeing 777-2000 ve 2 Business Jet'inin içlerini yapmaya başladıklarını anlattılar. İş uçakları alanında anahtar teslim ‘XXL’ klasmanında hizmet veren Lufthansa Teknik'in, VIP uçaklarında deneyimli personeli, uçakları, müşterinin isteğine göre uçan bir ofis ya da otel suiti haline getiriyorlar. Şirket yetkilileri, bu yıl içide Lufthansa Teknik Executive Jet-XXL klasmanına göre düzenlenecek 7 uçak siparişi aldıklarını söylediler.

Lufthansa Havayolları'na ait 220 uçağın günlük bakımlarının da yapıldığı Hamburg'daki Lufthansa Teknik Tesisleri'nde, uçak parçası üretiminin yanı sıra sektörle ilgili yeni fikirleri üreten bir merkez de bulunuyor. Almanya'da 10 bin 300 teknik elemanı bulunan şirketin Humburg'daki en büyük tesisinde 5 bin 700'ü teknisyen olmak üzere 8 bin kişi istihdam ediliyor. Kentin en büyük istihdam kaynaklarından biri olan şirketin yetkilileri yaptıkları teknik bakımın önemini, ‘‘Bir jumbo jetin bir gün beklemesi havayolu şirketine 250 bin marka mal oluyor’’ diyerek belirtiyorlar.

Çalışanlarına meslek içi eğitim de veren şirket bünyesine yer alan ve tüm dünyaya açık olan teknik okulun öğrencilerine 3.5 yıl eğitim veriliyor. Lufthansa Teknik yetkilileri, bu eğitimi, Türkiye'ye gelerek bazı THY çalışanlarına verdiklerini de anlatıyorlar.

CİROSU 3.2 MİLYAR MARK

Lufthansa Teknik, 1998 yılında, şirketler grubuna dahil olmayan müşterilerine yaptığı iş hacmini 1.5 milyar marka (yaklaşık 336 trilyon lira) çıkarırken, toplam cirosunu da yüzde 6 artırırak 3.2 milyar marka (yaklaşık 717 trilyon lira) yükseltti. Şirket geçtiğimiz yıl yatırımların da yüzde 49 artırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!