Lufthansa pilotları iki gün daha uçmayacak

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa pilotları iki gün daha uçmayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:57

Geçen hafta çarşamba gününden cumartesine kadar dört gün boyunca grev yapan Lufthansa pilotları, iki gün daha grev yapacak. Pilotların bu gece başlayan grevi yarın da devam edecek.

Haberin Devamı

Cockpit Birliği tarafından yapılan açıklamada 5 bin 400 pilotun katılacağı grevin salı günü saat 00.01’de başlayacağı, çarşamba günü saat 23.59’a kadar devam edeceği duyuruldu.

Bugünkü grev nedeniyle kısa mesafeli uçuşlar yapılmayacak. Yarın ise tam gün sürecek grev nedeniyle uzun mesafeli uçuşlar duracak. 

İki gün sürecek grev nedeniyle kaç uçuşun ve yaklaşık kaç yolcunun olumsuz etkileneceği tam olarak bilinmiyor. Grevden Lufthansa yolcu ile kargo uçuşlarının yanı sıra Germanwings uçuşları da etkilenecek.

300 BİN YOLCU ETKİLENMİŞTİ

Geçen hafta dört gün süren grev nedeniyle iki binin üzerinde uçuş iptal edilmiş, yaklaşık 300 bin yolcu grev nedeniyle ya uçamamış ya da gecikmeli gideceği yere varabilmişti.
Pilot Sendikası Cockpit Birlik ile Lufthansa yönetimi arasında toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alınamadığı için pilotlar grev yapıyor. Pilot sendikası toplu sözleşme görüşmelerinde işverenden geriye dönük beş yıllık ücret farkını talep ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!