Lübnanlı dolandırıcı, İstanbul’daki dev hastaneye dadandı

Güncelleme Tarihi:

Lübnanlı dolandırıcı, İstanbul’daki dev hastaneye dadandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 13:03

Lübnan asıllı bir doktor, İstanbul'daki dev bir hastaneyi 28 milyon dolara almak için harekete geçti. Kendisini avukat olarak tanıtan bir Hollandalı ile hareket eden doktorun foyası ise, avukatlık bürosunun ödemesini yapamayınca ortaya çıktı. Hakkında araştırma yapılan doktorun Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptığı, ülkesi Lübnan’da da arandığı ortaya çıkarken, Hollandalının da sahte avukat olduğu belirlendi. Lübnanlı doktor hakkında 'kara para aklama ve dolandırıcılık’ iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu ilginç detaylar içeriyor. Edinilen belgelere göre, Mustapha M. (58) ve Hollandalı Ewoud Lietaert P. geçen Mart ayı başında, İstanbul’daki önemli bir hukuk bürosu ile temasa geçti.

Yürütülen görüşmelere Lübnan asıllı M., İstanbul Küçükçekmece’de bulunan B. ailesine ait büyük bir hastane ve gruba ait gayrimenkulleri almak istediğini belirtti. M. ile avukatlık bürosu ile 23 Mart’ta sözleşme imzalandı. Hastane grubu ile temasa geçildi. Yürütülen görüşmelerde, hastane ve özel tıp merkezlerinin bağlı olduğu 3 şirketin hisselerinin devri için 28 milyon dolara anlaşmaya varıldı.

TÜM BİLGİLERE ULAŞTILAR
Bu aşamadan sonra, hisse devri yapılacak şirketler için binlerce evrak incelendi. Söz konusu şirketlerin hukuki ve mali durumlarını ortaya koyan raporlar hazırlandı. Süreç devam ederken avukatlık bürosu; üç ayrı dilim halinde ödenecek parası, belirlenen süreler geçince talep etmeye başladı. Lübnanlı Mustapha M., ödemenin yapılacağını banka hesaplarında sorun çıktığını gerekçe gösterdi. Bir süre sonra, M.’nin durumundan şüphelenen avukatlık bürosu hem M.’yi hem Hollandalı P. İçin araştırma yapmaya başladı.

Haberin Devamı

GANA SINIRDIŞI ETTİ
Elde edilen bilgilere, M.’nin Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptı, bu ülkede ABD’li bir ismi dolandırdığı, Gana’da gözaltına alındıktan sonra sınırdışı edildiği belirlendi. Herhangi bir varlığı bulunmayan M. ile ortak hareket eden Hollandalının da kendisini avukat olarak tanıttığı, ancak herhangi bir baroya kaydının olmadığı anlaşıldı. Hollandalı P.'ye, ülkesinde, hileli iflas davası açıldığı da anlaşıldı.

DURUM HASTANE SAHİPLERİNE DE BİLDİRİLDİ
Bu iki kişi hakkında edinilen bilgiler sonrası, durum satış görüşmeleri yapılan hastane grubunun sahiplerine de bildirildi. M. hakkında ise bir kaç gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, ‘kara para aklama’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile başvuruda bulunuldu. Avukatlık bürosu, M.'nin şirketi DMM Sağlık Hizmetleri AŞ'ye yönelik icra takibi başlattı. Mustapha M.'nin avukatı ise takibe itiraz etti. Avukatlık bürosu bu kez, itirazın iptali istemi ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 

Haberin Devamı

‘ORTAĞINI DA DOLANDIRDI’ İDDİASI
Konu ile ilgili M.’nin avukatına ulaşılmazken, İstanbul’da 5 ay önce kurduğu 50 bin TL sermayeli şirketin iki Türk yöneticisinden biri olan Mustafa K. ise her hangi bir dönüş yapmadı. Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, M.’nin, tur şirketi olan Mustafa K.’yı da dolandırmaya çalıştığını öne sürdü.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!