Londra’da hiçbir söz verilmedi

Güncelleme Tarihi:

Londra’da hiçbir söz verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 22:58

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Londra’daki toplantılarda sadece yatırımcıların endişelerini gidermeye yönelik görüşmeler yaptıklarını, attıkları adımları anlattıklarını dile getirerek, “Hiçbir söz verilmedi çok net, sadece gittik” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile gittikleri Londra’da bir araya geldikleri yabancı yatırımcılara hiçbir söz verilmediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde Londra ziyaretine yönelik eleştirilerini hatırlatan Şimşek, “Bir dahaki toplantıma muhalefetten Sayın Kılıçdaroğlu lütfen birisini belirlesin, o arkadaşımızı da beraber götüreceğim. Hiçbir söz verilmedi çok net, sadece gittik. ‘Bakın sizin endişeleriniz bu. Bu endişelerinizi gidermeye yönelik para politikasında şu adımları atıyoruz. Maliye politikasının gevşediğine dair endişeleriniz var, biz şu çerçevede maliye politikasında disiplini devam ettireceğiz. Bizim yapısal reform gündemimiz bu, şu reformları yaptık buradaki gibi ve önümüzdeki dönemde şu reformları yapacağız’ dedik” diye konuştu. Toplantılarda Türk vatandaşı fon yöneticilerinin de bulunduğunu, 100’ün üzerinde yatırımcının katıldığını ifade eden Şimşek, “Bugün burada söylemediğim birtakım sözler verdiysek mutlaka ortaya çıkardı. ‘100 kişiyle gizli, mahrem bilgi konuşulur mu?’ Konuşulmaz. Bir daha ki yatırımcılarla olan toplantıma, bütün samimiyetimle söylüyorum CHP’den kim gelmek istiyorsa memnuniyetle kendilerini de götürürüm. Belki orada kendileri de yaptıklarımızı daha yakından görme imkanına sahip olurlar” dedi.

Haberin Devamı

ENFLASYON DÜŞECEK
Şimşek, TRT Haber’de katıldığı programda son dönemde enflasyonun iki sebepten dolayı yükseldiğini belirterek, bunları petrol ve kur olarak sıraladı. Şimşek, şöyle devam etti:  “Kurdaki hareketlilik özellikle bizim bölücü terör örgütüyle, Suriye’deki terörle mücadelemizde ABD ile yaşadığımız gerilimler, FETÖ ile mücadele noktasında Avrupa’da yaşadığımız gerilimlerle para politikasının yeterince güçlü tepki vermediğine ilişkin kaygılardan kaynaklandı. Merkez Bankası gereken tepkiyi verdi, orası düzeldi. Batı ile ilişkilerde genel bir iyileşme var. Petrol fiyatları Venezuela ve İran’a ilişkin temel kaygılardan kaynaklanıyor, öngörmek zor ama burada da 80 dolar zirve sayılabilir. Bunların etkileri önümüzdeki aylardan itibaren zirveyi bulduktan sonra sistemden çıkacak. Böyle durumda enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak. Net olarak enflasyonla mücadele önemlidir, yüksek büyüme için enflasyonun düşürülmesi elzemdir. Biz de bunun farkındayız ve ciddiye alıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!