Londra’da bir hafta mahsur kaldı, ‘kül’ü fırsat yaptı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da bir hafta mahsur kaldı, ‘kül’ü fırsat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

İzlanda’da püsküren volkanın başta havayolu şirketleri olmak üzere ekonomileri verdiği zarar hesaplanadursun, bir Türk işadamı bu kül krizini fırsata çevirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Kül krizi sırasında Londra’da mahsur kalan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, aynı nedenle Londra’ya gidemeyen başka şirket yöneticilerinden boşalan randevu saatlerini değerlendirdi. Akın böylece, mayısta  halka açacakları Akfen Holding’i Londra’daki yatırımcılara anlatmak için bol bol vakit buldu.
Türkiye’den İş Yatırım, Yunanistan’dan Piraeus Securities ve Rusya’dan da Otkiritie Securities aracı kurumlarının Londra’da bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri Hidden Riches (gizli zenginlikler) konferansına da katılarak, fon yöneticileri ile görüşmelerine devam eden Akın, Londra’daki görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Dünya krizden çıkmaya başladı, para da sıkılmış durumda. Gidecek yeni yerler arıyor. Türkiye bu anlamda çok heyecan verici bir ülke. Ama uluslaraası piyasada çok büyük bir rekabet var” diyen Akın, bu noktada kül krizini avantaja çevirdiklerini anlattı.
Randevular Akfen’in oldu
Akın, bunu nasıl yaptıklarını da şöyle anlattı: “Kül krizi nedeni ile Londra’ya havayolu ile gelemeyen şirketler karayolu ile gelmeye çalıştı. Çünkü yakında halka arzları var ve bunları gelip yerinde anlatmak istiyorlardı. Biz ise geçen hafta TAV’ın CEO’su Sani Şener ile birlikte burada mahsur kaldık. Ancak bu durumu fırsata çevirdik. Buradaki büyük fon yönetim şirketleri ayarlanmış randevuları gelemediği için boşta idiler. Hepsi ile tek tek görüştük.”
Akın, Kopenhag, Amstedam Frankfurt, Helsinki’ye gideceklerini, bir diğer ekibin de New York ve Boston’da yatırımcılarla görüşeceklerini söyledi. İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Londra’daki konferansa ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Gelen yatırımcılar Türkiye’deki siyasi gelişmeleri merak etmiyorlar artık, genelde şirketi merak ediyorlar. Temettü politikası, temettü oranları gibi konularda daha çok sorular soruyorlar. Bu da Türkiye adına olumlu bir gelişme.”

Haberin Devamı

Krizde Türkiye’ye çok yatırım yaptık IMF size lazım değil

TÜRKİYE ile yakından ilgilenen fon yönetim şirketlerinden biri olan STG, Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) karşı izlediği tutumu destekliyor. STG’nin Yönetim Direktörü Francois Sakellaridis “Yönettiğimiz fonun önemli bir bölümünü Türkiye’ye yatırdık. Türkiye bizim için önemli pazarların başında geliyor. Türkiye’nin IMF anlaşmasına ihtiyacı yoktu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!