Lojistikte yeni ortaklık

Güncelleme Tarihi:

Lojistikte yeni ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Birçok sektörde Türk firmaları yabancılarla evlenmeyi tercih ederken, lojistik alanında faaliyet gösteren iki Türk şirketi rakiplerine karşı daha güçlü olmak için biraraya geldi. Balnak Holding ve İzmir Ambalaj Sanayi bünyesindeki Alba, yüzde 50'şer ortaklıkla B&A Lojistik Hizmetler Ticaret A.Ş. adıyla yeni bir şirket kurdu.

Balnak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Aygüler, başlangıçta yabancılarla evlenmek istediklerini, ancak daha sonra yurt içinde güçlü bir Türk firmasıyla işbirliği yapmaya karar verdiklerini söyledi. Aygüler, ‘‘Biz Balnak olarak Pasifik'teki herhangi bir adaya rahatlıkla mal gönderebiliyorduk, ama Van'a gönderemiyorduk. Bu nedenle yurt içinde çok iyi olan Alba ile ortaklık kurduk. Biz uluslararası, onlar lokal taşımacılıkta güçlü. Artık bu gücümüzü birleştirdik’’ dedi.

EN BÜYÜK KAPALI ALAN

Yeni kurulan B&A Lojistik Hizmetler, Gebze'de 15 milyon dolarlık bir yatırımla, 50 bin metrekare kapalı alana sahip depo ve antrepo tesisleri inşa ediyor.

Halen Alba'nın Gebze'de 20 bin metrekare açık alan ve 8 bin metrekare kapalı alana sahip, Balnak'ın da Hadımköy'de 15 bin metrekare açık arazi üzerine 6 bin metrekare kapalı deposu ve antreposu bulunuyor. Yeni inşa edilen tesislerle birlikte B&A'nın toplam kapalı depolama alanı 64 bin metrekareye ulaşacak. Böylece B&A, Türkiye'nin en büyük depolama alanına sahip lojistik şirketlerinden biri olacak. B&A'nın İstanbul ve Gebze dışında Ankara, Adana ve İzmir'de de transit depoları bulunacak.

Özellikle yurt içi taşımacılıkta çok güçlü olan Alba, ağırlıklı olarak depoculuk, stok kontrol, paketleme ve iç dağıtımda faaliyet gösteriyor. Yıllık 35 milyon dolar ciroya sahip Balnak da uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu nakliye organizasyonu, depo ve gümrüklü antrepo işletmeciliği, lojistik dağıtım hizmetleri, gümrük komisyonculuğu hizmetleri veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!