Lio Yağ'ın borçları 52,4 milyon YTL

Güncelleme Tarihi:

Lio Yağın borçları 52,4 milyon YTL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 10:40

Alacaklı iki bankanın haciz başlattığı, diğer alacaklıların da ödeme emri çıkardığı Lio Yağ Sanayi ve Ticaret toplam borcunun 52 milyon 385.4 YTL olduğunu açıkladı.

Lio Yağ Sanayi ve Ticaret'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, alacaklıların hukuki işlemlerinin toplamının 52 milyon 385.4 YTL olduğunu ve bu tutarın mart ayı aktif toplamına oranının ise yüzde 31'i civarında bulunduğu bildirdi.

ANA ALACAKLI KOÇBANK

Açıklamada ana alacaklı konumunda bulunan Koçbank tarafında yapılan hukuki işlemlerin toplamının 44 milyon 842.1 bin YTL olduğu kaydedildi. Bu tutarın mart ayı bilançosunda yer alan toplam aktife oranının ise yüzde 26 düzeyinde bulunduğu belirtildi.

Lio Yağ, alacaklıların hukuki girişim başlattığı toplamı 52.3 milyon YTL’lik borcun mart ayı toplam kısa ve uzun vadeli yükümlülükler toplamına oranının yüzde 52, toplam uzun ve kısa vadeli finansal borçlar toplamına olan oranının ise yüzde 73 olduğu belirtildi.

Hukuki işlem yapılan banka alacaklarının vadesinin gelmiş alacaklar olduğuna işaret edilen açıklamada, çek olarak hukuki işlem yapılanların bir kısmının vadesi gelmiş alacaklardan oluştuğu kaydedildi.

Sözkonusu hukuki girişimlerin şirketin faaliyetleriyle mali tablolarına mevcut ve olası etkilerinin henüz tam olarak kestirilememediği vurgulanan açıklamada, analiz çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

HİSSELER KOÇBANK LEHİNE REHİNDE

Şirkete ait 5.1 milyon adet nominal hisse senedinin Hilside Apex Fund lehine ve 12 milyon 541 bin 230.26 adet nominal hisse senedinin de Koçbank lehine kredi borçlarına teminat olarak rehin verildiği öğrenildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!