Lidersiz bir globalizm çalkalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Lidersiz bir globalizm çalkalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

Koç Holding Şeref Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, 70 yıldan beri ilk defa bir ülke yahut da güçlerin birleştiği bir grubun dünya liderliğine soyunacak durumda olmadığını belirterek, “Lidersiz bir globalizm çalkalanmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Rahmi Koç, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir taraftan global dünya diyoruz, diğer taraftan da her ülke kendi bacağından asılmak durumunda kalmıştır, kendi menfaatlerini korumak, kendi politikasını çizmek,kendi kendine ayakta durmak mecburiyetinde bırakılmıştır. Dolayısıyla dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır.”
Büyümenin motorunu üstlenen ülkelerde yavaşlama belirtilerinin başladığını belirten Koç, şöyle devam etti: “Avrupa, bilhassa Euro bölgesi, kendi kendine açtığı yaraları sarmaya çalışıyor. İşsizlik başını alıp gitmiş. Amerika paralize edilmiş bir iç politika ve bozuk bir bilanço ile bocalıyor. Bir jenerasyon evvel serbest piyasa ekonomisinin itici gücü olan Amerika, Avrupa ve Japonya bugün ayakta durma sıkıntısı çekiyor. Dünya finans sisteminin çökmesi sari hastalık gibi New York’tan Şanghay ve Mumbai’ye kadar bankaları etkiliyor. Global sağlık sorunları ve alışılmışın dışındaki iklim değişiklikleri, başlı başına bir dert” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Problemler milli değil

Yunanistan Eski Dış İlişkiler Bakanı ve Atina Eski Belediye Başkanı Dora Bakoyannis ise yaptığı konuşmada, batı ve doğu arasındaki sonsuz bağı temsil eden İstanbul’a dönmekten çok mutlu olduğunu belirterek, mezun öğrencilere şöyle seslendi: ”Geleceğin liderleri olarak aile, toplum, ülke ve dünya için daha iyi bir geleceğe sahip olabilmek adına sosyal, finansal ve politik alanlarda daha geniş bir bakış açısına sahip olmanız gerekiyor. Bugünün problemleri sadece ‘milli’ problemler değil. ”    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!