Liderlik yeni ekonomi dinlemez

Güncelleme Tarihi:

Liderlik yeni ekonomi dinlemez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2001 00:00


Danışmanlık şirketi A.T Kearney'nin yaptığı bir araştırma, değişen ekonomide liderlik vasıflarının değişmediğini ortaya koydu.
Haberin Devamı

ABD'li 1.300 üst düzey yönetici arasında online olarak yapılan "Dijital Ekonomide Liderlik" konulu araştırmada, yöneticilerden dijital ekonomide başarılı olmak için gerekli vasıfları sıralamaları istendi.

Araştırma sonuçları, yeni teknolojilerin etkisini kabul etmekle birlikte, yöneticilerin büyük çoğunluğu için geleneksel beceri ve özelliklerin geçerliliğini hala büyük ölçüde koruduğunu gösteriyor.

Dijital ekonomide başarılı olmak için en önemli yönetim becerileri olarak iş stratejisi geliştirip, uygulama ve operasyonel yönetim becerileri gösterilirken, gelişen teknolojileri iyi anlamak 3. sırada yer alıyor.

Araştırmaya göre, yeni ekonominin övünülen nitelikleri arasında sıralanan risk alma, hırs ve sezgi ise gerekli liderlik vasıfları listesinde alt sıralarda bulunuyor.

Beceriler her zaman geçirli

A.T Kearney Türkiye Ofisi Genel Müdürü Ulvi Sami, araştırmanın sonuçlarını değerlendirirken, dijital ekonomideki odaklanmaya karşın yeni koşullarda başarılı olmak için lider yöneticiler tarafından belirlenen gerekli becerilerin birçoğunun her dönemde geçerli olan vasıflar olduğunu belirtti.

Ulvi Sami, şunları kaydetti: "Dijital devrimde geleceğin net olarak görülebilmesi için daha çok erken. Günümüzün deneyimli yöneticileri, doğal olarak kariyerlerini üzerine inşa ettikleri vasıflara önem veriyorlar. Ancak bu becerilerin ne kadarının dijital ekonomiye transfer edilebileceği veya yeni becerilerin bunların yerini alıp almayacağını görmek için bir süre daha beklemek gerekiyor." (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!