Libya'daki olaylar New York'a sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Libyadaki olaylar New Yorka sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 11:42

LİBYA’da geçen hafta perşembe günü başlayan gerginliğin, hafta başında Bingazi’den başkent Trablus’a sıçramasıyla artan endişeler, Karsan'ın New York taksi projesini de etkiledi.

Haberin Devamı

New York taksi ihalesinde finale kalarak dikkat çeken, ancak karşıt lobiler yüzünden desteğe ihtiyaç duyan Karsan’a hükümetten önemli destek gelmişti. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Karsan’ın markalaşma yolunda yalnız olmadığını belirterek, Şubat sonunda sonunda Venezuela ve Arjantin’e yapacağı resmi temaslar öncesinde Karsan’a destek için New York’a da uğrayıp, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve New York Taksi ve Limuzin Komisyonu Başkanıyla bir araya geleceklerini söylemişti.

Centilmence ihale olsun

Çağlayan, "Bizim amacımız ‘İhaleyi Karsan’a verin’ demek değil. Biz ihalenin centilmence ve fair-play kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini isteyeceğiz. Karsan’a karşı yapılan propagandaların sonlanması gerekiyor. Bu karşıt hareketleri yapanların hevesleri kursaklarında kalacak” yorumunu yaparak hükümetin desteğini net olarak ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Önce erteleme sonra iptal

Ancak Tunus ve Mısır'ın ardından Libya'ya sıçrayan gerginliğin etkisiyle Devlet Bakanı Zafer Çağlayan hem Latin Amerika hem de New York ziyaretini iptal etti. Bizimde katılacağımız New York ziyaretine ilişkin ilk önce bakanlıktan erteleme haberi gelirken, daha sonra iptal edildiği ifade edildi.

Yüzde 90 Karsan lehine

Böylece Çağlayan'ın Karsan'a ihalenin sonuçlanması öncesi vereceği büyük destek Libya'ya takılmış oldu. Çağlayan cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Karsan'a referans mektubu gönderecek olması ihalede yine büyük destek olarak görülüyor. Karsan'ın ihaledeki en büyük rakibi Ford'un çarpışma testine girmeyi reddetmesi de sonucun yüzde 90 Karsan lehine sonuçlanacağı yorumlarının yapılmasını sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!