LIBOR soruşturmasına 9 bankanın daha adı karıştı

Güncelleme Tarihi:

LIBOR soruşturmasına 9 bankanın daha adı karıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 16:21

Dünya bankacılık tarihinin en büyük dolandırıcılığı olduğu iddia edilen LIBOR soruşturmasına 9 uluslararası bankanın daha adı karıştı.

Haberin Devamı

ABD ve İngiliz, Kanada ve Japon savcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bank of America, Bank of Tokyo Mitsubishi, Credit Suisse, Lloyds Banking Group, Rabobank, Royal Bank of Canada, Société Générale, Norinchukin Bank ve West LB bankalarına mahkemede ifade vermeleri için çağrı yapıldı. Böylece soruşturmaya dahil edilen banka sayısı 16'ya çıktı.

SoruÅŸturma kapsamında daha önce Deutsche Bank, Citigroup, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland, Barclays, HSBC ve UBS'in iÅŸlemleri incelemeye alınmıştı.Â

Adı geçen bankaların çoğundan konuyla ilgili açıklama gelmezken, müşterilere verilen bilgilendirmede soruşturma sürecinde yetkili makamlarla işbirliği yürütüldüğü ifade ediliyor.

LIBOR, başta ABD doları ve euro olmak üzere 10 ayrı para birimi için 15 ayrı vadeye yönelik olmak üzere belirli bankaların verdikleri faiz oranlarının ortalamasıyla her gün belirleniyor. Yüzlerce trilyon dolarlık bir piyasayı ilgilendiren bu faiz oranlarındaki küçük değişikliklerle dahi bankalara yüklü miktarda kazanç sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Yaz aylarında başlayan soruşturma ile 2005 ile 2009 yılları arasında bankaların birlikte hareket ederek devletler ve yatırımcılar aleyhine davranıp davranmadığı inceleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!