Le Figaro: Türkiye ekonomik ejderha

Güncelleme Tarihi:

Le Figaro: Türkiye ekonomik ejderha
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2005 13:23

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye’nin esnekliği ve girişimci ruhu ile adaylar arasında bir "ekonomik ejderha" gibi durduğunu, Türk ekonomisinin dinamizminin, yüksek büyümeye yansıdığını yazdı.

Haberin Devamı

Le Figaro gazetesi, AB’nin giderek artan bir biçimde daha yoksul ülkeleri aldığını, 2007 yılında birliğe girecek olan Romanya ve Bulgaristan’ın bir istisna olmadığını, Ekim ayında üyelik müzakerelerine oturacak olan Türkiye’nin ise, "Avrupa sınıfı"nın en yoksul ülkesi olduğunu öne sürdü.

Aday ülkelerin ekonomik durumunu ayrı ayrı değerlendiren Le Figaro, Türkiye’nin aday ülkeler arasında "esnekliği, girişimci ruhu ve bunun sosyal alanda yol açtığı kabalık ile bir ’ekonomik ejderha’ gibi durduğu"nu öne sürdü.

DOKUZUNCU BÜYÜK İHRACATÇI

Türk ekonomisinin dinamizminin yüksek büyümeye yansıdığına dikkat çekilen haberde Türkiye’nin gümrük birliğinin imzalanmasından sonra dış açılma sürecini hızlandırdığı belirtilerek Türkiye’nin dünyanın dokuzuncu büyük ihracatcısı haline geldiğine işaret edildi.

Haberin Devamı

Ancak tekstil kotalarının kaldırılmasının, Türkiye’nin toplam dış satışlarının yüzde 32’sini oluşturan tekstil ihracatını tehdit etmeye başladığını savunan gazete "Türk patronları, Asya’nın rekabetinin meydan okuyuşuna karşı koyabileceklerine güveniyorlar" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!