LBBW bankası, binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak

Güncelleme Tarihi:

LBBW bankası, binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 11:45

Almanya'nın en büyük eyalet bankası Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), önümüzdeki yıllarda bine yakın çalışanı ile yollarını ayırmak istiyor. LBBW CEO'su Hans-Jörg Vetter, salı günü Stuttgart'ta yaptığı son mali toplantıda, kurumun her alanda daha yalın ve hızlı olmak için imkanlar aradığını söyledi.

Haberin Devamı

Teknik süreç ve bilişim teknolojiyi geliştirmek için Almanya'nın en büyük eyalet bankasının 2020 yılına kadar 400 milyon Euro'ya yakın tasarruf edeceğini ifade eden Vetter, bankanın 10 Euro kazanmak için 7 Euro kenara koyması gerektiğine işaret etti. LBBW'nin BayernLB, NordLB ve Helaba gibi rakiplerine kıyasla maliyet gelir oranı daha yüksek.

Önümüzdeki yıllarda bankanın, şimdiki yüzde 70'de bulunan maliyet gelir oranını yüzde 60'ın altına indirmeyi hedeflediğini kaydeden Vetter, bu şekilde LBBW'nin 600 ile 700 milyon Euro olan kâr hedefine ulaşabileceğini söyledi.

Vetter, kısaltılacak bin iş yerinde çoğunun özel müşteri bölümünde yarı zamanlı çalışanların olduğunu sözlerine ekledi. Finans krizinde devlet tarafından kurtarıldıktan sonra LBBW'nin başına geçen Vetter, görevini kasım ayında eski Deutsche Bank Özel Müşteri Yönetim Kurul Üyesi Rainer Neske'ye bırakacak.


BAKMADAN GEÇME!