Lassa'dan Arda Turan sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Lassadan Arda Turan sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 17:01

Barcelona’nın salon takımlarına isim sporsoru olan Lassa bir de Arda Turan ile anlaştı. İki yıl boyunca Lassa’nın reklam yüzü olacak olan Turan ve Barcelona ile Lassa’nın hedefi dünyada 1 milyar kişiye ulaşmak.

Haberin Devamı

BARCELONA’nın basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi olmak üzere 4 branşta salon takımlarına isim sponsoru olan Lassa, şimdi de Arda Turan’ı reklam yüzü yaptı. Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, “21.6 milyon Euro’luk anlaşmayla dünyada 1 milyar kişiye ulaşacağız” dedi.

Bayman, “Barcelona’ya 21.6 milyon Euro vereceğiz. Bunun bize geri dönüşümü çok fazla olacak. Arda da iki yıl boyunca reklamlarımızda oynayacak” dedi. Basketbolda 2015-16 Euroleague sezonunda C Grubu’nda Türkiye şampiyonu aynı zamanda yine Lassa’nın sponsoru olduğu Pınar Karşıyaka ile eşleşen Barcelona Lassa basketbol takımı, sezonun ilk maçına da Türkiye’de çıkacak. Maç, 15 Ekim’de İzmir Halkapınar Arena’da oynanacak.

Anlaşmanın imza töreni için Lassa’nın davetiyle gittiğimiz Barcelona’da Bayman, toplantıda şunları söyledi: “Bridgestone Corporation ve Sabancı Topluluğu ortaklığıyla kurulan Brisa’nın markası Lassa, 41 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en samimi bulunan lastik markası oldu. FC Barcelona iş birliği, Lassa’nın küresel marka olma yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşı. Türkiye’de güçlü bir takipçi kitlesi bulunan ve çok sevilen FC Barcelona; başarıda sürdürülebilirlik yaklaşımı, gelenekselleşmiş takım değerleri, altyapı kültürü, toplumsal duyarlılığı ve sosyal kampanyalarıyla dünya spor endüstrisine örnek teşkil ediyor.”

70 ÜLKEDE FAALİYETİ VAR
Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şu değerlendirmede bulundu:
“Türkiye’de doğan Lassa markamızla bugün 70’e yakın ülkede operasyonlarımızı sürdürüyoruz ve markamızı 5 binin üzerinde satış noktasında araç sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu ülkelerden biri olan İspanya bizim için çok önemli bir pazar. FC Barcelona iş birliğimizi, Lassa’nın tüm dünyadaki araç sürücüleriyle buluşma ve kendini anlatma yolculuğunda çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Barcelona’nın dünyada eriştiği 1 milyar kişiyle markamızı buluşturacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Lassa sıcak, samimi ve kaliteli bir marka. Bu iş birliği, markanın bu kimliğini uluslararası pazarlara taşıyabilmesi ve taraftarlarla da bir gönül birliği kurulması açılarından önemli bir fırsat olacaktır.”

Haberin Devamı

Türkiye’yi tanıtıyor
BEKO ve Lassa sponsorluğnun ardından Arda Turan transferiyle Türkiye’nin gündemine oturan Barcelona kulübünün Başkanı Josep Maria Bartomeu Hürriyet’e konuştu. Bartomeu, “Türkiye ile özel ilişkilerimiz var. Türk markalarının bize verdiği destek çok önemli. Ama biz de onlara katkı yapıyoruz. Arda bu yıl en önemli transferimiz oldu. Biz hem markaların hem de Türkiye’nin tanıtımını yapıyoruz. İstanbul bizi sosyal medyadan ve TV’de yakından takip ediyor. Bizi Türkiye’de Facebook’tan 2.5 milyon kişi takip ediyor. Barcelona’yı dünyada en çok takip eden 7. ülke. Arda Turan’ın transferi Türk markalarının sponsorluğuna bağlanmamalı. Arda’yı teknik ekibimiz istedi. Arda Turan’ın transferi önemliydi. Anlaşmalarda takımın Türkiye seyahati söz konusu değil. Ama ileride olablir. Türkiye bizim gitmemiz geren ülkelerden” dedi. Bartomeu anlaşma hakkında şunları söyledi: “Barcelona olarak birden çok spor branşında başarıyı hedefleyen bir kulübüz. Bu hedef doğrultusunda bir süredir, kulübümüz bünyesindeki tüm profesyonel branşlar için global partner arayışındaydık. Takımımızın gücüne güç katacak ve bizleri belirlediğimiz hedeflere yaklaştıracak bir partner bulduğumuz için çok mutluyuz. Kuşkusuz ki Lassa ile olan işbirliği, hem bizlerin hem de profesyonel branşlardaki tüm takımlarımızın hedefe giden yoldaki kararlılığını arttıracak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki varlığımızı güçlendirecektir.”

41. MAĞAZA BARSELONA'YA
LASSA, global yolculuğunda yeni adımını Barselona’da attı. Marka İspanya’da her ay 1 yeni mağaza açacak. Dünyada 70’e yakın ülkede operasyonlarını sürdüren ve 120’nin üzerinde tabelalı satış noktasına sahip olan Lassa, İspanya’daki 41’inci mağazasını Barselona’da açtı. FC Barcelona Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla tarihe geçen Lassa, böylece İspanya’daki satış ağına güç katmış oldu.

Haberin Devamı

Lassadan Arda Turan sürprizi

YILLIK 750 BİN EURO’DAN BAŞLIYOR

Özellikle Atletico Madrid’e transfer olmasının ardından Arda Turan bir çok markanın da reklam yüzü oldu. Markalar Arda’ya yıllık 750 bin Euro ile 1.5 milyon Euro arasında para ödüyor. Bu sezondan itibaren BARCELONA formasını giyecek olan Arda Turan’ın reklam yüzü olduğu markalar şöyle: “Türkiye Finans, Simit Sarayı, DeFacto, Turkcell, Clear, Bank of Azerbaijan.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!