Kuyumcuların şirketine de el konuldu

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcuların şirketine de el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 15:47

Adnan Oktar Grubu’na yönelik soruşturma kapsamında el konulan 86 şirket arasında, 5 ihracatçı birliğinin kurduğu Mücevher Tanıtım AŞ de yer aldı. Şirketin banka hesaplarına da bloke konuldu. Altın ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren birçok önemli isim de şirketin yönetiminde yer aldı. Şirketin bir yöneticisi, el koyma kararından Hürriyet’in sorusu üzerine haberdar olurken, “Neden böyle bir karar alındı biz de bilmiyoruz. Savcılığa sorduk yanıt alamadık” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Adnan Oktar Grubu’na yönelik 2 yıldır süren soruşturma dosyasına giren MASAK raporu sonrası 86 şirket için, sulh ceza hakimliğince el koyma kararı verildi.

Bu kararla birlikte, şirketin banka hesaplarına da bloke konuldu. 86 firmanın olduğu listede dikkat çekici bir firma da yer aldı. İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 2004 yılında yapılan Mücevher Tanıtım AŞ de el koyma kararı verilen şirketler arasında yer aldı.

5 BİRLİK KURDU

Sektörün yurtiçi ve yurtdışı tanıtımında faaliyet göstermesi için kurulan şirketin kurucuları ihracatçı birlikleri… İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İstanbul Elektrik Elektronik ve Makine Sanayii Mamulleri İhracatçıları Birliği, söz konusu şirketin kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Şirketin yönetiminde hali hazırda, Mücevher İhracatçıları Birliği’nin üç yönetim kurulu üyesi bulunuyor.

NEDENİNİ BİZ DE BİLMİYORUZ

Şirketin bir yönetici, Mücevher Tanıtım AŞ’ye yönelik el koyma kararından, Hürriyet’in sorusu ile haberdar oldu. Adının yazılmasını istemeyen şirket yöneticisi  söz konusu kararın neden alındığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti. Aynı kaynak “Soruşturma savcılığı ile temasa geçtik. Ancak olumlu bir sonuç alamadık. Soruşturmada gizlilik kararı var bu nedenle avukatlarımız görüşemedi. Karar nedeni ile şirketin hesaplarına bloke konuldu. Hem maaş ödemeleri hem vergi gibi bir takım ödemelerimiz var. Bazı ödemeleri yaptık ancak 26 Temmuz’da vergi ödemesi var onu nasıl yapacağız bilmiyoruz. Böyle bir karar neden alındı bilmiyoruz. Bu grup ile hiçbir ilgimiz yok ve olamaz da…”

BİRLİKLER: HİSSELERİ DEVRETTİK

Mücevher Tanıtım AŞ'nin kurucusu olan İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İstanbul Elektrik-Elektronik ve Makine İhracatçıları Birliği adına yapılan ortak açıklamada, sahip oldukları hisseleri 5 yıl önce devrettikleri belirtilerek şöyle denildi: Haberde bahsi geçen söz konusu Birlikler o günkü Ticaret Kanunu şartları nedeniyle çok küçük hisselerle (her birlik için %0,02 oranlarında) ortak olmuş olup 2013 yılında yeni Ticaret Kanunu sonrasında sembolik hisselerini devretmişlerdir. 2013 yılından itibaren Mücevher Tanıtım A.Ş.’nin yüzde 100 hissesi Mücevher İhracatçıları Birliği’ne aittir. Yönetimi seçimli genel kurullar sonrasında yenilenen tamamen Mücevher İhracatçıları Birliği’nin bir şirketidir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!