Kutoğlu, erkek giyimine giriyor New York’a Jackson’la gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kutoğlu, erkek giyimine giriyor New York’a Jackson’la gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Viyana’yı merkez üs olarak seçen Türk tasarımcı Atıl Kutoğlu, erkek giyimine de gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kutoğlu, İstanbul Moda Haftası kapsamındaki defilesine Michael Jackson’ın abisi Jermaine Jackson’ın markanın yüzü olacağını söyledi. Jackson ile Kutoğlu, New York’a mağaza açma konusunda işbirliği yapacak.

İSTANBUL Fashion Week (IFW-İstanbul Moda Haftası) kapsamında ünlü tasarımcı Atıl Kutoğlu’nun defilesini izlemek üzere Türkiye’ye gelen pek çok ünlü isimden biri olan Michael Jackson’ın abisi Jermaine Jackson gelecek sezonda erkek giyim koleksiyonunu sunacak Kutoğlu’nun marka yüzü olacak. ABD’de moda çevrelerinin önde gelen isimlerinden biri olan Jermaine Jackson’un marka yüzü olmayı ücret almadan kabul ettiğini söyleyen Kutoğlu, “Jermaine, benim çalışmalarımı çok beğendiğini söylüyor, bir ücret istemiyor. Sanırım bir kaç takım elbiseyle durumu idare edeceğiz” dedi.
Jackson ile ABD’de mağaza
Global kriz öncesinde Nişantaşı’nda açtığı mağaza ile birlikte Türkiye, Avrupa ve ABD’de çok sayıda mağaza açmayı planladıklarını hatırlatan Kutoğlu, şunları söyledi: “Ancak kriz nedeni ile bu planlarımızı biraz ertelemek zorunda kalmıştık. Şimdi yeniden hayata geçiriyoruz. Bu yıl içinde İstinye Park’ta bir mağaza açmayı planlıyoruz. Bir diğerini de ABD’de New York’ta açacağız. Bu konuda Jermaine de bana yardımcı olacak, işbirliği yapacağız.”
İstanbul’a gelmesi önemli
Jermaine Jackson’ın İstanbul Moda Haftası’na gelmesinin dünya medyası açısından önemli olduğunu vurgulayan Kutoğlu, şunları dile getirdi: “Jermaine’nin eşi ile New York’taki defilelerimden biri sırasında tanıştık. Jermaine’nin Türkiye’yi çok sevdiğini duyunca ben de kendisini İstanbul’a davet ettim. Bunda bir de Osmanlı Hanedanı üyelerinden Nur Sultan ile olan dostluğunun da katkısı var.”
Bana ilham veriyor
Jermaine Jackson ise, “Kutoğlu’nun çalışmalarını nasıl buluyorsunuz” sorularını şöyle yanıtladı: “Atıl’ın çalışmaları bana ilham veriyor. Kendisi ile yeni yeni tanıştık ama uzun süredir New York moda haftasındaki defilelerinden çalışmalarını iyi biliyordum. Çizgi dışında bir tasarımcı, farklılığını hemen hissedebiliyorsunuz. Atıl’ın beni davet etmesinden çok mutlu oldum.”

Haberin Devamı

Yabancı markalar Türkiye’yi talan ediyor bize sahip çıkın

Haberin Devamı

AVUSTURYA ve Almanya’daki mağazaları ile kriz sürecinde ayakta kalarak Türk moda sektörünü dünyada başarıyla temsil ettiklerini kaydeden Atıl Kutoğlu, Türk modaseverlerden Türk marka ve tasarımcılarına sahip çıkmalarını istedi. Türkiye’nin moda konusunda en dinamik zamanını yaşadığını kaydeden Kutoğlu şöyle konuştu: “Uluslararası büyük markalar bir anlamda Türkiye’yi talan ediyorlar. Türk modaseverlerin Türk marka ve tasarımcılarına öncelik vermesi lazım. Nasıl yabancı bir markayı giymekle övünüyorlarsa, Türk markası ile de övünmeliler. Bakın dünya çapındaki marklaara en çok kendi ülkelerinde güçlüler. Gucci, bir İtalyan markası ve en güçlü olduğu yer İtalya. Nereye gitseniz İtalya’da Gucci görürsünüz. Ben de kendi ülkemde güçlü olmak için geldim. Kendi ülkenizde güçlü olursanız dünyada marka olmak daha kolay.”

Haberin Devamı

Bavulumu kaybetti ama THY’ye bayılıyorum

MICHAEL Jackson’un abisi Jermaine Jackson, Türk Hava Yolları (THY) ile İstanbul’a geldiği uçuşta bavulunu kaybettiğini söyledi. Ancak bu aksaklığı “Herkesin hata yapma hakkı vardır” diyerek hoşgörü ile karşıladığını söyleyen Jackson, “THY’nin hizmetinden çok memnun kaldım, özellikle reklamlardaki şarkısına bayıldım. Bu küçük aksaklık bu duygularımı değiştiremez” dedi. Michael Jackson gibi kendisi de Jackson kardeşlerin yer aldığı ‘Jacksons 5’ grubu ile müzik kariyerine başlayan Jermanie Jackson röportaj sırasında bir kaç kez THY’nin reklam müziği olan ‘We are Turkish Airlines, we are globally yours’ şarkısını söyledi. Jackson, “Bavulumu kaybetsem de uçuş sırasındaki hizmet, yemekler ve bavulumu kaybettikten sonra aldığım servis çok çok iyiydi. Bavulum çok büyük olduğu için bir şekilde farklı bir yere gitmiş olabilir, yakında ortaya çıkar diye düşünüyorum” diye konuştu. Jackson, bavulunun kaybolması nedeni ile Atıl Kutoğlu’nun önceki gün gerçekleşen defilesine Nişantaşı’nda alışveriş yaptıktan sonra katılmak zorunda kaldı. Jackson’ın yaşadığı aksaklık nedeni ile Kutoğlu’un defilesi yarım saat gecikmeli başladı. Jackson’ın bavulu dün THY yetkililerince teslim edildi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki değişim inanılmaz

TÜRKİYE’ye ikinci gelişi olduğunu söyleyen Jermaine Jackson, “Aslında ben Türkiye’ye kardeşim Michael’dan önce geldim, 1980’lerde. Ogünden bugüne gördüğüm değişiklik inanılmaz. Herşey çok değişmiş, heryer değişti ama Türkiye’deki gelişim müthiş. Bunu moda sektöründeki gelişimden bile görmek mümkün. Çok uzun zamandır bu kadar iyi bir şekilde çemberin dışına çıkmış, tasarımları, müzisyenleri bir arada görmedim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!