Kutman: Ofer ailesine haksızlık yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kutman: Ofer ailesine haksızlık yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 15:17

Tüpraş ve Galataport satışlarıyla ilgili eleştirilere hedef olan Mehmet Kutman, Sami Ofer'e haksızlık yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Global Menkul Yatırım’ın sahibi Mehmet Kutman, CNNTURK'te yayınlanan Manşet programında Mithat Bereket'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kutman, Sami Ofer ile Bordum'da tanıştığını ve kısa bir süre sonra çok yakın aile dostu olduklarını söyledi.

Kutlan, Ofer ailesiyle ilgili olarak şunları anlattı: "Bugün yaşamını örnek aldığım ender insanlarından biridir. Ofer ailesi bütün yaz tatillerini hep beraber yaparlar. Aile bağları bu kadar güçlü birine saldırmak haksızlık. Son derece temiz, iş hayatını sıfırdan yaratmış biridir."

Kutman, Türkiye'yi çok iyi tanıyan biri olarak gösterdiği Ofer'in ülkedeki yatırımlarının   yıllara öncesine dayandığını, Türk meydasının ise Ofer'i yeni yeni tanıdığının altını çizdi.

Kutman, Sami Ofer'in, Türkiye hayranı olduğunu belirterek "Dünya çapındaki bir insanın bizim medya tarafından böyle karşılanması üzücü" dedi.

"ELEŞTİRİLER BENİ TEŞVİK EDİYOR"

Haberin Devamı
Kutman, kendisine yönelik eleştirilere "Bende haksızlığa uğradım" diyerek cevap verdi. Kutman, yaşanan bu olayların kendisini  Türkiye'ye daha çok yatırımcı getirmeye teşvik ettiğini söyledi. Kutman sözlerine "Hiç bir güç Türkiye'deki yabancı sermaye girişini engelleyemeyecek" diyerek son verdi.

CANWEST MUTLAKA TELEVİZYON ALACAK

Mehmet Kutman, yatırım anlamında medyayla ilgilenmediklerini, yalnızca danışmanlık yaptıklarını ifade ederken, 5 yıl sonra medya sektöründeki şirketlerin değerinin 2 katına çıkacağını ileri sürdü. Kutman, Canwest’in kurucusunun oğlu ile şirket yönetim kurulu üyelerinin okul arkadaşı olduklarını, Newyork’ta sokakta karşılaşma sonrasında Türkiye’ye yatırım için ikna edildiklerini anlattı. Canwest’le Ofer Grubu’nun ilgisi olup olmadığı sorusu üzerine, "Benim bildiğim kadarıyla tanışmıyorlar bile" yanıtını veren Kutman, Star TV ihalesinde Canwest adına katılımcıların 306 milyon dolara kadar yetki aldıklarını, 1 dolar fazla verme şansları olmadığını söyledi. Kutman, Canwest’in bundan sonraki süreçte mutlaka Türkiye’de bir televizyon alacağını kaydetti. Yönetim konusunda Canwest’le hiçbir anlaşmaları olmadığını belirten Kutman, "Topu tamamıyla onlar götürüyor, inşallah gol atıncaya kadar devam ederler" diye konuştu.

GALATAPORT MEZBELELİK BİR YER

Galataport ihalesinin kapsadığı proje alanını "halkın giremediği mezbelelik durumdaki bir yer" olarak nitelendiren Kutman, ihale koşullarının her giren için aynı olduğunu ve ihale şartnamesinde yer aldığını söyledi. Kutman, yaşanan tartışmaları yabancı sermayeden rahatsız olan kitleler bulunmasına bağladı. Kutman,"Yabancı sermayenin girmesi, sizin benim evlerin değerini bile arttırıyor. Bunun ana nedeni ilk defa yabancı sermayenin Türkiye’ye giriş yapması. Beyoğlu’nda metrekaresi 300 dolardan bir daire almıştım, şu anda 2 bin dolarda. Daha da artacak" dedi.

"MESUT YILMAZ’IN KUZENİ OLMAK KAYBETTİRDİ"

Kutman, kendisiyle ilgili iddiları da şöyle yanıtladı:  "Mehmet Kutman’ın yıldızı Rizeli başbakanlar döneminde parladı sözü doğru değil. 1993 yılında Tansu Çiller, Road Show yaptı. Arkasından gelen tüm hükümetler döneminde, bir tanesi hariç olmak üzere roadshowlar yaptık. Bizim görevimiz yatırımcıyla alıcı ile satıcıyı bir araya getirmek. Sabancı, Doğan Grubuyla yapıyoruz. Devlete niye yapmayalım. Türkiye kendini tanıtmazsa bugünkü değerlere ulaşılamaz. Hiçbir şekilde götüremediğimiz tek başbakan oydu (Mesut Yılmaz). Mesut Yılmaz’ın kuzeni olmak kazandırmadı değil, kaybettirdi. Onu söylediler, bunu söylediler. Hiçbir iş yapamaz hale geldik." Kutman, devalüasyon öncesi IMF belgesinin sızdırılması iddialarının doğru olmadığını, 2.5 milyar doları olsa çok büyük bir yatırım bankası kurmuş olacağını söyledi.

TÜPRAŞ İHALESİ

Kutman, TÜPRAŞ’la ilgili içerden bilgi sızdırılması konusunda ise şu açıklamayı yaptı: "Gerek Global Menkul, gerek piyasada kurulu tüm aracı kurumlar bunun satılık olduğunu biliyorlardı. Bu blok satış için 6 fon bulunmuş ve işlem gerçekleşmiştir. Bu ÖYK kararından Global’in haberi varmıydı? Yoktu, olmasına da gerek yoktu. ÖİB haftada en az 2 kez müracaat yapılır. ÖİB bunların kimisini yapar, kimisini yapmaz. Ocak 2005’te Güney Afrika’da zaten (satış için) görüşmeler oldu. Bunun satılacağını bilmeyen piyasada kimse yok. Tüpraş’ı abartmak, hele hele Ofer’e bağlamak doğru değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!