Kutman: Borsa iyi yerlere gelecek

Güncelleme Tarihi:

Kutman: Borsa iyi yerlere gelecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Global Menkul Kıymetler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, anayasa değişikliği paketinin çok önemli olduğunu ve sermaye piyasasına yansımasının çok hızlı olacağını belirtirken, "borsa iyi yerlere gelecek" dedi.
Haberin Devamı

Kutman, küçük yatırımcıların, kısa ve orta vadede borsadan uzak durmaları tavsiyesinde bulunurken, "yatırımcılarımız, Anayasa paketini ve Avrupa Birliği ile uyum sürecini yakından izlesinler" dedi.

Kutman bu arada, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) dalgalanmaların, bilgi akışının hızlanması, para ve sermaye piyasalarının iç içe geçmesi ve dünyadaki gelişmelerden kaynaklandığına dikkati çekti.

Dünyanın en büyük borsalarında bile çok ciddi dalgalanmalar olduğunu anlatan Kutman, "Dalgalanmalar tamemen paranın akış hızındaki artıştan ileri geliyor. Elbette bunu etkileyen hiç kuşkusuz başka önemli faktörler de var.

Politik ve ekonomik istikrarı bulamadık. Bunun sonucunda da sermaye piyasaları ve özellikle borsa, en önemli ve çabuk etkilenen kurumlar" diye konuştu.

KÜÇÜK TASARRUFÇU

Borsada yatırım yapacak küçük tasarruf sahiplerine de çağrıda bulunan ve siyasi istikrar sağlanana kadar borsadan uzak durmalarını öneren Kutman, şunları kaydetti:

"Siyasi istikrar kelimesini çok dikkatli tarif etmek gerekir. Yok deniliyor ama var. Siyasi istikrarın taban tarafından kabul görmesi ve güven unsurunun oluşması söz konusu.

Türkiye'de özeleştiri biraz fazla yapılıyor. Kendimizi olduğundan fazla eleştiriyoruz, bu da piyasalarda yanlış olarak algılanıyor. Ama Türkiye'nin tarihinde bu kadar fazla reform paketinin hızla geçtiği dönem de olmadı." (Gaziantep-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!