‘Kuş uçtu’ Facebook baktı

Güncelleme Tarihi:

‘Kuş uçtu’ Facebook baktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Kullanıcı sayısını her geçen gün artıran Twitter, mobil reklam gelirlerinde Facebook’u ikiye katladı. Twitter 2012’nin ilk yarısında 130 milyon dolarlık mobil reklam gelirine ulaştı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, mobil reklam gelirlerinde Twitter’a yenildi. Kullanıcılarının sadece 140 karakter kullanarak paylaşım yapmalarına imkan tanılan Twitter, bu yılın ilk 6 ayında elde ettiği 129.7 milyon dolar gelirle Facebook’u geride bıraktı. 1 milyara yaklaşan kullanıcısına rağmen bu yıl sadece 72.7 milyon dolarlık mobil reklam gelirine ulaşan Facebook, mobil reklam konusunda gerekli adımı atamadığı için Twitter’ın gerisinde kaldı. Yılın ilk 6 ayında Facebook’u neredeyse ikiye katlayan Twitter, kurumsal şirketler için önemli bir reklam mecrası olarak görülüyor.

Liderliği geri alacak

Mobil reklam konusunda yeni stratejilerini bu yılın sonuna doğru tanıtmaya hazırlanan Facebook’un önümüzdeki yıl rakibine kaptırdığı liderliği geri alması bekleniyor. 2013’te 387 milyon dolarlık mobil reklam gelirine ulaşması beklenen Facebook, Twitter’ın 272 milyon dolarlık reklam kazancını geride bırakacak. Facebook’un özellikle mobil uygulamasında kullanacağı yeni reklam sistemiyle, şirketlerden daha fazla reklam alması bekleniyor. Facebook’un sadece ABD’de bu yıl 70 milyon 2014 yılında ise 100 milyon yeni ‘mobil üyeye’ ulaşarak liderlik koltuğuna yeniden oturması bekleniyor.
Facebook’un mobil kullanıcı sayısını
Twitter’a göre daha hızlı bir şekilde artırmasına rağmen, Twitter’ın kullanıcı başına daha fazla gelire ulaşacağına dikkat çeken analistler, bilgisayarlar üzerindeki reklamlarda ise Facebook’un açık ara liderliği sürdüreceği görüşünde. Facebook Başkan Yardımcısı Mike Schroepfer, mobil uygulamalarında yeni bir döneme girmek için Instagram ekibinden yardım alacaklarını söyledi. Schroepfer, Facebook’un mayıs ayında satın aldığı sosyal fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ın, mobil uygulamalar konusundaki tecrübesinden faydalanmak için sabırsızlandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Twitter nasıl kazanıyor

FACEBOOK, Android ve iOS işletim sistemi ile çalışan cep telefonları için tanıttığı uygulamalarda, mobil reklam konusunda gerekliği stratejiyi izleyemezken, Twitter ‘Reklam tweetleri’ (Promoted Tweet) ile çok daha başarılı sonuçlara ulaşıyor. Twitter, en büyük firmalarla uzun süreli ortaklık anlaşmaları imzaladı. Bu firmalar arasında Starbucks, Red Bull, Best Buy ve Hootsuit bulunuyor. Reklam politikalarında bu şirketlere imtiyazlar veriliyor. Promoted Tweet ile ürünlerin adı, en çok tartışılan konular arasına giriyor ve ‘hashtag’ haline getirebiliyor. Milyonlarca Twitter kullanıcısı reklamı görebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!