'Kurumsallaşamazsak ayakta kalamayız'

Güncelleme Tarihi:

Kurumsallaşamazsak ayakta kalamayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 15:09

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni çağda kurumsallaşmadan ayakta kalmanın mümkün olmadığına işaret ederek, "Kurumsallaşmazsak küçük balık olarak kalırız ve kolayca büyük balıkların hedefi haline geliriz" dedi.

Haberin Devamı

TOBB’un ev sahipliğinde düzenlenen "AB Müzakere Sürecinde KOBİ’lerin Rekabete Hazırlanması" konulu sempozyumun açılış konuşmalarını, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak ve TOSYÖV Başkanı Hilmi Develi yaptı.

"PLANLAYARAK İŞ YAPMA SÜRECİNDEYİZ"

Şirketler açısından, ezbere iş yapmayı bırakıp, hesap yaparak, planlayarak iş yapmaya giden bir süreç yaşandığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Şunu bilmek durumundayız: bu yeni çağda kurumsallaşmadan ayakta kalmak mümkün değildir. AB’ye uyumdan anlamamız gereken de esas olarak budur. Ülkemizdeki şirketlerin büyük bölümü aile şirketidir. Ancak bu şirketlerimiz kurumsallaşmadıklarından, sadece yüzde 20’si büyümekte, kalanlarının ömrüyse en fazla 20 yıl olmaktadır. Yani kurumsallaşmazsak küçük balık olarak kalırız ve kolayca büyük balıkların hedefi haline geliriz. Şirketlerimizin önündeki ikinci hedef de üretim ve faaliyet süreçlerini gözden geçirmek olmalıdır. Artık eskisi gibi satış hacmine, üretim kapasitesine ve şirket büyüklüğüne değil, ne kadar katma değer sağladığımıza ve ne kadar verimli çalıştığımıza odaklanmalıyız."

Haberin Devamı

İNİSİYATİF ÜSTLENMEYE HAZIRIZ

Hisarcıklıoğlu, TOBB’un AB’yle üyelik müzakerelerinin başarılı ve süratli bir şekilde tamamlanması için, inisiyatif üstlenmeye ve kendi üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!