Kurmaylar Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Kurmaylar Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 00:31

PARTİLERİN ekonomi kurmayları vekil seçildi. 

Haberin Devamı

AK Parti’de Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci ve Faruk Özlü vekil listesinde olmadıkları için milletvekili seçilmezken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de yeni dönemde vekil oldular.

CHP’de ise ekonomi kadroları büyük ölçüde korundu. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iktisatçı Selin Sayek Böke ve eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak meclise girdi. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, CHP’den Konya milletvekili olarak Meclis’te. Eski DİSK Başkanı Kani Beko da CHP’den seçildi.

Haberin Devamı

MHP, halen grup başkanvekilliği görevini de yürüten Erhan Usta ve ilk kez seçime giren İYİ Parti’de yer alan Durmuş Yılmaz da Ankara vekili olarak TBMM’ye girdi.

HDP ise ekonomiden sorumlu eşgenel başkan yardımcısı Garo Paylan, Diyarbakır’dan vekil seçildi. Yeni dönemde HDP’nin ekonomi politikalarının koordinasyonunu Paylan üstlenecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!