Küresel sürdürülebilirlik bu zirvede konuşulacak

Güncelleme Tarihi:

Küresel sürdürülebilirlik bu zirvede konuşulacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 14:01

PMI TR Chapter tarafından düzenlenen 4. PMSummit Proje Yönetimi Zirvesi, Business Managament Consultants (BMC) ana sponsorluğu ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Sistemleri Uygulama ve Araştırma (BÜ-BSUYGAR) Merkezi akademik işbirliği ile 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Zirve küresel sürdürülebilirliğin önemi, projelerin ve Proje Yönetiminin sürdürülebilirliğe katkıları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikte bu alandaki örnek uygulamalar incelenecek ve uzman katılımcıların deneyimlerini paylaştığı çalıştaylar yapılacak.

18 Eylül 2012; İstanbul -- 'Küresel Sürdürülebilirlik Örnek Uygulamalar' temalı 4. PMSummit Proje Yönetimi Zirvesi, 28 - 29 Eylül tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Albert Long Hall'da yapılacak. Zirvede, uzman konuşmacılar konuyla ilgili deneyimlerini örnek uygulama paylaşımı, çalıştaylar ve akademik oturumlar olmak üzere üç paralel oturumda aktaracaklar. 4. PMSummit Proje Yönetimi Zirvesi, küresel sürdürülebilirliğin önemi, projelerin ve Proje Yönetiminin sürdürülebilirliğe katkıları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenleniyor.

Haberin Devamı

Zirvede PMI Yönetim Kurulu Başkanı Peter Monkhouse(PMP), ARGE Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Yapı Kredi Bankası CEO Yardımcısı Carlo Vivaldi, TÜSİAD Yönetimi yanı sıra Rio+20 UN Konferansında Türkiye’yi temsil eden projeler ve sürdürülebilirlik konusunda öncü şirketler ve kurumlar örnek uygulama sunumları ile yer alacak. Zirve içeriği ve güncel bilgiler pmsummit.pmi-tr.org web sitesinden takip edilebilecek.

Başarılı uygulamalar incelenecek
PMI TR Chapter Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Özel (PMP), günümüzde dünyanın ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlere dayanan pek çok sorunla yüzleştiğini, toplumların nüfus artışı, ileri derecede yoksulluk gibi konularla mücadele ettiğini ve küresel ısınma, kuraklık, gıda kıtlığı gibi çevresel sorunların insan hayatı için tehdit oluşturduğunu ifade etti. Artık kurumların yerel eko sistemleri kapsamında sosyal sorumluluk çalışmaları yapmalarının yeterli olmadığını ve küresel platformda düşünce ve davranış tarzlarını değiştirmeleri gerektiğini hatırlatan Tolga Özel şöyle devam etti:

“4. PMSummit Proje Yönetim Zirvesi'nde, Küresel Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Zirvede toplum, çevre ve ekonomiyi dengede tutan başarılı ve örnek projeleri paylaşacağız. Zirve, ayrıca Proje, program ve portföy yönetimi uygulamalarının, küresel sürdürülebilirliği sağlamaya destek olan stratejik bir yetkinlik olduğunu vurgulamak istiyoruz”.

Haberin Devamı

Business Management Consultants (BMC) Kıdemli Ortağı ve SEMEA Bölgesi Direktörü Murat Özbilen de zirveyle ilgili şunları söyledi:
“Sürdürülebilirlik yeryüzünde yaşamın devam ettirilebilmesi için olmazsa olmaz bir olgudur. Bugünün kararları, yarının yaşamını etkilediği için gerek kamu ve gerekse özel kurumlar, iş yapma usullerinde verimi artırırken 'sürdürülebilirlik' kavramı çerçevesinde de çeşitli proje ve programlar hayata geçirmektedirler. Bu iki günlük zirvede başarı ile hayata geçen projeler ve programlar hakkında bilgi sahibi olacak, bu tip projelerin uygulanmasındaki temel unsurları tartışma imkânı bulacağız.”

BÜ-BSUYGAR Merkezi Müdürü Prof. Dr. Meltem Özturan ise “Zirvenin akademik oturumlarında proje yönetiminde sürdürülebilirlik ve bu alanda bilişim ve iletişim teknolojilerinin yeri, önemi ve kullanımı konularına yönelik sunumlar yer alacaktır. Bu sunumların amacı uygulamaların temelinde yer alan teorilerin akademik açıdan değerlendirilmesidir,” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!