‘Küresel sermaye gelmez’ ifadesi ülkeye ihanettir!

Güncelleme Tarihi:

‘Küresel sermaye gelmez’ ifadesi ülkeye ihanettir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:46

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın, hükümetin HSYK ile ilgili kanunda değişiklik yapma girişimini kast ederek ‘yargı bağımsızlığı olmayan ülkeye yabancı sermayenin gelmeyeceğini’ söylemesine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “İşinize geleni yanınızda barındırır, gelmeyeni kapıya koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz. Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda’da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin?” dedi. TÜSİAD başkanının olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün kendi ifadeleriyle bire beş kazandık diyenler var bunların içinde, bizzat bana söylediler. Şimdi utanmadan böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez diyorlar. TÜSİAD Başkanı böyle bir ülkeye küresel sermeye gelmez ifadesini kullanamaz, kullanıyorsa bu ülkeye ihanettir.Kendi ülkelerini, hükümetlerini tehdit ediyorlar. Biz TÜSİAD’la gelmedik, TÜSİAD’a rağmen geldik.”

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI


‘Küresel sermaye gelmez’ ifadesi ülkeye ihanettir
Türkiye hangi dünyaya ait?

Haberin Devamı

Kimseye vatanseverliğimi sorgulatmam

‘Küresel sermaye gelmez’ ifadesi ülkeye ihanettir

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan’nın ‘ihanet’ suçlamalarına CNNTürk’te Taha Akyol ve Emin Çapa’nın sorularını yanıtlayarak cevap verdi. Başbakan’nın sözleri için ‘çok üzüldüm’ diyen Muharrem Yılmaz Eğrisi Doğrusu programında şunları söyledi: “Vatanseverliğimi sorgulatmam. Ben vatan hainliği söylemini reddediyorum. Bu sözlerin telafi edilip geri alınmasını diliyorum. Birbirimizin vatanseverliğini sorgulamayalım. Bu doğru bir yaklaşım değil. Birbirimizin vatanseverliğini sorgularsak o zaman birbirimizden ayrı düşeriz. Bu sözlerin çok sık ve kolay kullanılmasını yakıştıramadım. Hem 43 senedir Türkiye’nin hayrına çalışmış bir kurumun başkanı olarak hem de Muharrem Yılmaz olarak bunu kabul edemem. Samimiyetimi vatanseverliğimi ülkemi ne kadar sevdiğimi anlamış olması lazım. Bu ortamı ‘biz’ yaratmadık.
Uyarmak benim görevimdi. Biri söz söyleyecekse benden başka kim söyleyecek. Çünkü bana niye uyarmadın diye hesap sorarlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!