Küresel ekonominin aktörleri İstanbul’da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Küresel ekonominin aktörleri İstanbul’da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 11:07

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 62 ülkeden 518 akademisyeni, uzmanı ve bürokratı İstanbul’da bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Her yıl ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini İstanbul’da buluşturan uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 13’üncü konferansını 5-7 Haziran 2014 tarihlerinde düzenliyor. 62 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 518 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 3 gün boyunca 278 bilimsel çalışmayı sunup tartışacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı konferans, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) desteğiyle yapılıyor.

Akademisyenlerin yanı sıra, dünya merkez bankalarının yetkililerinin, uzmanların ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği konferansta küresel ekonomideki mevcut durum tartışılacak. EBES'in kurucuları arasında yer alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini söyledi. Bilgin,“Yoğun uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” dedi. Yurtdışından katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Profesör Bilgin, “Bu konferansta, yurtdışından katılım oranı yüzde 80 düzeyinde. Dolayısıyla EBES Konferansları, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Bu yılki konferansa ekonomi ve finans çevrelerinden önemli isimler katılıyor. Konferansın açılış konuşmasını EBES Başkanı Profesör Iftekhar Hasan yapacak. Davetli konuşmacılar arasında şu isimler bulunuyor; Cheng Hsiao (University of Southern California - ABD), John Rust (Georgetown University - ABD), Peter Rangazas (Indiana University-Purdue University Indianapolis - ABD), Euston Quah (Nanyang Technological University - Singapur) ve Alexander Tatarkin (Ural Branch of Russian Academy of Sciences - Rusya).

Merkez bankacılığı özel oturumuna ise, TCMB Meclis Üyesi Doçent Lokman Gündüz, TCMB Para Politikası Kurulu Üyesi Doçent Ahmet Faruk Aysan, Katar Merkez Bankası’ndan Khalid Rashid Al Khater ve Avrupa Merkez Bankası’ndan Ad van Riet konuşmacı olarak katılacaklar. Konferansın katılımcıları arasında Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Amerika Merkez Bankası (FED), Kanada Merkez Bankası, Finlandiya Merkez Bankası, Polonya Merkez Bankası, Kazakistan Merkez Bankası, TCMB, Borsa İstanbul yetkilileri de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!