Kurdaki yükseliş dev holding ile sözleşmeyi iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Kurdaki yükseliş dev holding ile sözleşmeyi iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 12:36

Global Yatırım Holding, Okullu Gıda AŞ ile imzaladıkları hisse alım satım sözleşmesinin, kurdaki yükseliş gerekçe gösterilerek Okullu Gıda tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şirketimiz tarafından 14.03.2018, 02.05.2018 ve 21.05.2018 tarihlerinde yapılan Özel Durum Açıklamalarında, Şirketimiz ile Cem Okullu ve Cengiz Okullu ("Alıcılar") arasında Şirketimizin başta %100 bağlı ortaklığı olan Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'nin ("Ardus") hisseleri olmak üzere Grubumuzun gayrimenkul yatırımlarının (Ardus'un doğrudan maliki olduğu Denizli'deki gayrimenkuller, Ardus'un maliki olduğu Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Global Ticari Emlak Yatırımları A.Ş. hisseleri, Holding ve Pera'nın KKTC'deki müşterek gayrimenkul yatırımı) Alıcılar'a satışına ilişkin bir sözleşme imzalandığını, imzalanan sözleşmede düzenlenen Ön Şartların tamamlandığını ve devir işlemlerinin 31 Mayıs 2018 tarihinde yapılmasının planlandığını duyurmuş, Ön Şartların tamamlandığını Alıcılara da bildirmiştik.

Haberin Devamı

KURDAKİ YÜZDE 11.4'LÜK ARTIŞ...
Alıcılar tarafından Şirketimize yapılan bildirim ile Sözleşme'nin imza tarihinden bugüne kadar döviz kurlarında yaşanan %11,4 oranındaki artış ve çok kısa süre zarfında oluşan öngörülmesi mümkün olmayan ekonomik gelişmeler nedeniyle kendileri tarafından Sözleşme'ye konu İşlem'e devam edilmeyeceği Şirketimize bildirilmiştir."

ÖN ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMEDİ
Şirketin KAP açıklamasının devamında "Alıcılar ile Şirketimiz arasından imzalanan Sözleşme'nin 15.2 maddesinde düzenlendiği üzere, Sözleşme'nin i) Ön Şartların yerine getirilmemiş olması, ii) Satıcı'nın esaslı nitelikli bir ihlali olması; veya iii) Alıcı'nın esaslı nitelikli bir ihlali olması halleri dışında herhangi bir nedenle feshedilemeyeceği veya Sözleşme'den dönülemeyeceği düzenlemeleri dikkate alındığında; somut olayda bu hallerden hiçbirinin gerçekleşmemiş olması ve Alıcılar'ın Sözleşme'den hukuka aykırı olarak dönmüş olmaları sebebiyle Alıcılar tarafından yapılan Sözleşme'den dönme bildirimini kabul etmediğimizi, Alıcıların Grubumuzun maruz kaldığı tüm zararları Şirketimize tazmin etmek zorunda olduğunu, Sözleşme'den haksız şekilde dönmeleri nedeniyle doğmuş ve doğacak tüm zararlar nedeniyle Alıcılara karşı olan tüm talep ve dava haklarımızı saklı tuttuğumuzu bir örneği ekte yeralan İhtarname ile Alıcılara bildirdiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

Haberin Devamı


'SPK'YA DA ŞİKÂYET EDECEĞİZ'

Açıklamada ayrıca "Sözleşme'nin imzalanmasından Alıcılar tarafından feshine kadarki dönemde Alıcıların ve ilişkili kişilerinin halka açık Global Yatırım Holding A.Ş. ve Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinde işlem yapmış olma ihtimallerine binaen bu konunun araştırılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na ihbar ve şikayette bulunacağımızı da kamuoyunun bilgilerine sunarız. Ön Şartlar'ın tamamlandığına dair bildirimimiz, Alıcıların Sözleşme'den dönme beyanları ve Alıcılara gönderdiğimiz İhtarname'nin suretlerini ekte kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi. 

BAKMADAN GEÇME!