Kullanılmıyor diye kredi kartı iptal edilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kullanılmıyor diye kredi kartı iptal edilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sürekli kullanılmadığı için bir kredi kartı iptal edilebilir mi? Okuyucularımızdan Uğur Cemil Canel'in Diners kredi kartı sürekli kullanılmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Koçbank, Canel'in süresi dolan Diners kartını yenilemedi.

Uğur Cemil Canel'in sorunuyla ilgili olarak Koçbank yetkilileriyle görüştük. Banka yetkilileri, Uğur Cemil Canel'in Diners kartının süresi dolduğunda yenilenmemesinin nedenini yapılan bir yanlışlığa bağladılar. Yapılan yanlışlığı düzelten banka yetkilileri, Canel'e yeni bir kredi kartı düzenleyerek gönderdiler. Ancak, bankalar sürekli kullanılmayan kredi kartlarını yenilemeyebiliyor.

Kuş pisliği deyip geçmeyin

KUŞ pisliği asit özelliği yüzünden, otomobillerin boyasını kavlayarak, aracın yeniden boyanmasına yolaçabiliyor. Bu nedenle, otomobillerin üstündeki kuş pisliklerinin kurumadan mutlaka temizlenmesi gerekiyor.

Okuyucularımızdan Mahmut Yazıcı'nın da Opel Astra marka otomobiline pisleyen bir kuş yüzünden canı yandı. Kuş pisliği yüzünden araçlarda oluşan boya sorunları garanti kapsamında değerlendirilmiyor. Ayrıca, yeniden boyamak, aracın ikinci el piyasada da değer kaybına yol açabiliyor.

Yazıcı'nın sorunuyla ilgili olarak Opel yetkilileriyle görüştük. Yetkililer, otomobildeki kavlamanın asitik karakterli bir madde olan kuş pisliğinin araç üzerinde uzun süre kalması ve boyayla reaksiyona girmesinden kaynaklandığını belirttiler. Yetkililer, ‘‘ Müşterimizin aracındaki deformasyon boyanarak giderilebilir. Ancak müşterimiz, aracın boyandığı takdirde ikinci el piyasasında değer kaybına uğrayacağı endişesinde. Bu nedenle, yeniden boyanmasını istemiyor’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!