Küçüksöz: Güneydoğu'ya uzaktan bakmak yetmez

Güncelleme Tarihi:

Küçüksöz: Güneydoğuya uzaktan bakmak yetmez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şırnak, Adıyaman, derken Doğu ve Güneydoğu'da adım adım işlerini genişleten Sema Küçüksöz, ‘‘Bölgenin sorunları uzaktan izlenerek çözülmez. Büyük holdingler de bölgeye yatırım yapmalı’’ dedi. Küçüksöz, ABD'li halıcıları Ağrı'ya götüreceğini söyledi.

ÖNCE Şırnak'a, arkasından da Adıyaman'a yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Sema Küçüksöz, şimdi de Ağrı'ya yöneldi. Küçüksöz, Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren halıcılık bölümünü ABD'li halı ithalatçısı firmalarla buluşturmaya hazırlanıyor. Bölgenin sorunlarının çözümünün uzaktan izleyerek değil yakından ilgilenilerek çözüleceğini söyleyen Küçüksöz, ‘‘Eğitim, yatırım, altyapı gibi ayrı ayrı düşünülen girişimler bir arada yapılmalıdır, aksi taktirde verilen çabaların hiç bir önemi kalmayacaktır’’dedi.

Şırnak'ta inşa ettiği anaokulu ve halı fabrikasının yapımı sırasında bir çok zorlukla karşılaştığını ve yerel yöneticilerden hiç bir destek göremediğini belirten Küçüksöz, politikacılar ve yerel yöneticilerin samimiyetsizliğinden yakındı.

Yaptırdığı, anaokulunu Milli Eğitim Bakanlığı'na, halı fabrikasını ise Şırnak Valiliği İl Özel İdaresine bağışlayan Küçüksöz, Şırnak'lı kızların halı fabrikasında çalışıp, kendi ayakları üzerinde durmaya başlamasının en büyük sevinci olduğunu söyledi.

Şırnak'ta yaptığı yatırımın ardından Adıyaman'da yaklaşık 3 milyon dolara bir tekstil fabrikası kuran Küçüksöz, burada parça kumaşlara dikim yaptırdığını, ancak bölgede sanayinin çok geri olması nedeniyle bir çok sorun yaşadığını söyledi. Buna rağmen bölgeye yatırım yapmaya devam edeceğini ifade eden Küçüksöz, ‘‘Önümdeki hedef Urfa'da yarım kalan gıda şoklama fabrikası inşaatını bitirmek ve hizmete sokmaktır’’dedi.

HOLDİNGLERE ÇAĞRI

Kendisinin büyük para sahibi bir kişi olmadığını, ancak buna rağmen bölgeye yatırım yapmaktan çekinmediğini kaydeden Küçüksöz, holdingleri Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine yatırım yapmaya çağırdı. Bölgeye yatırım yapılmaması halinde geleceğin çok karanlık olacağını vurgulayan Küçüksöz, Batı ile Doğu arasındaki farkın her anlamda açılmasını çok tehlikeli bulduğunu söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!