Krizde yolun sonuna gelindi

Güncelleme Tarihi:

Krizde yolun sonuna gelindi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 17:44

Öztürk Şirketler Grubu tarafından yönetilen Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, krizde artık yolun sonuna gelindiğini belirterek, bundan sonraki süreçin bugüne kadar yaşananların artçı şokları olacağını ve oluşan enkazın kaldırılacağını söyledi.

Regnum’un düzenlediği toplantıda açıklama yapan Öztürk, küresel krizin hem genel ekonomi, hem de gayrimenkul sektörü üzerindeki olumsuz etkileri hakkında değerlendirme yaptı. Öztürk, konut yatırımı konusuyla ilgili olarak şöyle dedi:

“Kurumsal duruşunu koruyan, finansal gücü olan firmaların, artan inşaat maliyetleri ve mevcut arsa geliştirme maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda konut fiyatlarında herhangi bir indirime gideceklerini düşünmüyorum. Bu tarz firmalar, bizim de yaptığımız gibi, ancak ödeme alternatifleri sağlayarak müşterilerine ev sahibi olma imkanı sunabilirler. Bununla birlikte, yapacağı satışlarla projesini tamamlamayı düşünen kişi veya kurumların, var olan ekonomik krizden kurtulmak için münferit satışlar gerçekleştirmeleri beklenebilir.”

Bu noktada dikkat edilmesi gereken konular olduğunu belirten Öztürk, ev alırken, kat irtifak tapusunun mutlaka alınması gerektiğini ifade etti ve bankaların kredi desteği verdiği projelerin öncelikli olarak tercih edilmesini tavsiye etti.

REGNUM PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Regnum’un projeleriyle ilgili bilgiler de veren Ufuk Öztürk, Haramidere’de bulunan Astrum Towers projesinin yüzde 75’inden fazlasının tamamlandığını belirterek, Mayıs 2009 tarihi itibariyle daireleri teslim edeceklerini söyledi. Öztürk, devam eden projeleri hakkında şöyle bilgiler verdi:

“Bodrum’da bulunan Escana projemizin inşaatına bu yılın başında başladık. 15 Ekim’de, Bodrum’daki inşaat yasağının bitmesinin hemen ardından çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Antalya’da bulunan Carya Golf Club projemiz ise, Kasım ayının hemen başında tamamlanmış olacak. Bulgaristan Bansko’da bulunan Crystal Apartment projemiz de önümüzdeki Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak ve kayak sezonuna hazır hale getirilecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!