Krizde ‘iyi gün’ sürecine girildi, ‘B planı’mız var 1200 kişi daha işe alacağız

Güncelleme Tarihi:

Krizde ‘iyi gün’ sürecine girildi, ‘B planı’mız var 1200 kişi daha işe alacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bankanın satışıyla ilgili ay sonuna kadar bir açıklama yapılmasını beklediklerini belirterek, “Denizbank ve Dexia her iki sonuca da hazır. Sonuç ne olursa olsun ‘Tam yol ileri’ diyoruz. 2011’de 1199 kişiyi işe aldık. 2012’de de 1200 kişiyi işe alacağız” dedi.

Haberin Devamı

DENİZBANK Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Belçika-Fransa ortaklı Dexia’nın iştiraki Denizbank’ın satışıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, “Dexia, değerli bir aktifinde satış veya stratejik ortaklık sürecinde. Bir taraftan da kriz koşulları devam ediyor. Böyle bir ortamda alıcı ile satıcının el sıkışması hadisesinden bahsediyoruz. Bu bir andır. Henüz şu saat itibarıyla o noktada değiliz. Satış süreci 18 Ekim’de başladı. 5 aya yaklaşan bir zaman. Dexia’nın CEO’su Pierre Mariani bu konuda şubat ayı sonuna kadar bir yol alınacağını açıklamıştı. Şu anda bu bekleyiş devam ediyor” dedi.

Her iki sonuca da hazırız
Hakan Ateş, şunları söyledi: “Ama her satışta olduğu gibi bunda da bir anlaşma olabilir veya olmayabilir. Olmaması halindeki süreci Dexia belirleyecek. Milyar dolar ve milyar Euro’larla ifade edilen büyüklükteki satışlarda hızlı yol alınamayabiliyor. Bir yukarı çıkan pazar olabilir, bir aşağı inen pazar olabilir. Zaten çok aşağı inmiş bir pazarın yukarı çıkan halini yaşıyoruz şu anda. Yunanistan’da anlaşmadan sonra bu faktörün de dışarıda kaldığı düşünüldüğünde piyasalarda iyi günlerin gelmesini beklemek doğal. Krizin artık bitiş yoluna girdiğini ve varlıkların değerlerini bulacağını düşünüyoruz. Onun için her şey dinamik. Alıcı da satıcı da durumlarını hep yeni baştan değerlendiriyor. Dolayısıyla her iki sonuca Denizbank da Dexia da hazır.”

Haberin Devamı

Tam yol ileri gidiyoruz
Her başarılı generalin mutlaka bir ‘B’ planının bulunduğunu kaydeden Ateş, şunları anlattı: “Tabiiki banka olarak basiretli tüccar konumundayız. Dolayısıyla biz de bütün B planlarımızı her zaman hazır tutarız. Şu anda da var, sürecin başında da vardı. Her iki duruma göre de hazırlanmak bizim yükümlülüğümüz. Avrupa’da krizin çözümüne ilişkin gelişmelerden sonra piyasalar yukarı çıkmaya başladı. Bundan sonra Denizbank’ın satış sürecinin sonuçlanması alıcı ile satıcının iştah buluşmasıyla ilgili bir konu. Denizbank ile ilgili söyleyebileceğim tek şey var; o da öyle de olsa böyle de olsa biz kaptanın seyir defteri anlayışında, ‘tam yol ileri’ diyoruz. Yürüyüşümüzde hiçbir değişiklik yok. Bununla ilgili bütün kaynaklarımız yeterli.”

Haberin Devamı

Yeni istihdamda birinci
Sonuç ne olursa olsun Denizbank’ın Dexia Grubu içinde ‘kaşıkçı elması’ hüviyetini koruduğunu kaydeden Ateş, şöyle devam etti: “Denizbank 2011 yılında bir yandan satış sürecini yönetirken bir yandan 88 yeni şube açtı. 1199 kişiyi işe aldı. Özel bankalar arasında en çok istihdam yaratan banka olduk. Böylece 2011’de 10 bin 826 çalışana ve 5.1 milyon müşteriye ulaştı. 2012 yılında da işe alımlara devam edeceğiz. 32 yeni şube açmayı ve grubun diğer şirketleri dahil toplamda 1200 kişiyi daha işe almayı planlıyoruz. Satış sürecinde olmamız büyüme planlarımızı değiştirmedi. Sadece 2012’de planladığımız yen şube sayısını 70’den 32’ye düşürdük.”

Haberin Devamı

Türk bankaları nilüfer çiçeği gibi büyür, 2014’te 2 trilyon liraya ulaşır

HAKAN Ateş, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünün 1 trilyon lirayı aştığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye 4’üncü yılına giren krizi gayet iyi yönetti. Türk bankaları da aynı şekilde süreci iyi yönetti, büyüdü, sağlamlığını korudu. Bugün itibariyle 1 trilyon liraya ulaşan aktif büyüklüğünün nilüfer çiçeği gibi katlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz. 2012’de sektörün aktif büyüklüğünün 1.3 trilyon liraya çıkacağını, 2013’te de büyümeye devam ederek 2014’te 2 trilyon liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Sektörün bugünkü büyüklüğü Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Romanya’nın toplam sektör büyüklüğüne eşit. Bankaların 2014’de bu 4 ülkenin büyüklüğü kadar büyüyeceğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Kârı yüzde 72 arttı 1 milyar lirayı aştı

DENİZBANK Finansal Hizmetler Grubu’nun 2011 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Hakan Ateş, şu bilgileri sıraladı:
Grup konsolide olarak 2010’a kıyasla aktiflerini yüzde 32 büyüterek 44 milyar 756 milyon liraya çıkardı.
Öz kaynaklarda yüzde 26’lık artışla 5 milyar 580 milyon lira oldu.
Mevduatta yüzde 34’lük büyümeyle 26 milyar 499 milyon lirayı yakaladı.
Nakit kredilerde yüzde 30’luk artışla 30 milyar 947 milyon liraya ulaşıldı.
Gayri nakdi kredilerde 10 milyar 111 milyon liralık hacim gerçekleşti.
Net kârlılıkta grup 2011’de önceki yıla oranla yüzde 72’lik artışla 1 milyar 61 milyon liraya ulaşırken, kâr artışında şampiyon olduk.
Kârlılıkta özel bankalar arasında beşinci sırada yer alırken, yüzde 26 ile en yüksek öz kaynak kârlılığına eriştik.
Sektör, kârlılıkta yüzde 10 küçülürken, yüzde 72 artışla Deniz Emeklilik’in satışı bir yana bırakılacak olsa bile yüzde 20’nin üzerinde bir kâr artışı elde ettik.
Kârlılıkta yüzde 24’ün bireysel bankacılıktan yüzde 13’ü tarımdan, yüzde 15’i KOBİ’den, yüzde 18’i ticari segmentten, yüzde 17’si kurumsal segmentten, yüzde 12’si de öz kaynak getirilerinden geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!