Kriz,Türk hisselerinidışarda da fena vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kriz,Türk hisselerinidışarda da fena vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de mali piyasalarda başlayan ve sermaye piyasalarına sıçrayarak büyüyen kriz, uluslararası borsalarda işlem gören Türk hisse senetlerini de vurdu. Dün New York ve Londra borsalarında işlem gören Türk hisse senetlerinden tamamına yakını hızlı değer kaybına uğradı. Türk hisse senedi fiyatlarındaki bir günlük düşüş yüzde 1.3 ile yüzde 42 oranları arasında değişti.

Dün uluslararası piyasalarda işlem gören Türk hisse senetleri arasında değer kazanan çıkmadı. Birkaç hisse senedi değerini korumayı başarırken, büyük bölümünde önemli düşüşler yaşandı.

Dün, yurtdışı piyasalarda işlem gören Türk hisse senetleri arasında en büyük değer kaybını yüzde 42 ile EGS GMYO yaşadı. Londra Borsası'nda American Depository Receipts (ADR) olarak işlem gören EGS hissesinin değeri dün 0.425 dolardan, 0.3 dolara indi. Yüksek kayıp sıralamasında EGS'yi yine Londra Borsası'nda ADR olarak işlem gören Vestel izledi. Önceki gün 7.525 dolardan işlem gören Vestel hisseleri dün yüzde 15.3 oranında gerileyerek 6.525 dolara indi. Garanti Bankası ve Finansbank hisse senetleri de dün yüzde 9.8 oranında değer kaybına uğrayarak, litsenin üst sıralarında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!