Kriz çözülmezse Afrika zarar görecek

Güncelleme Tarihi:

Kriz çözülmezse Afrika zarar görecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 11:15

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, euro bölgesindeki borç krizinin çözülememesi halinde Afrika ülkelerinin bundan zarar göreceği uyarısında bulundu.

Lagarde Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaptığı açıklamada, “Euro bölgesi krizinin sorumluluğunu üstlenmezsek, aralarında ekonomileri Avrupa ile ticarete dayalı devletlerin de yer aldığı Afrika ülkeleri bundan zarar görecek” dedi.

Bu yılın tüm dünya için zor bir yıl olacağına dikkati çeken Lagarde, euro bölgesindeki borç krizinin dünyaya etkisi nedeniyle güllük gülistanlık değil, çaba ve konsantrasyon gerektiren bir 2012 yılına hazır olunması gerektiğini vurguladı.
      
Lagarde, euronun, 17 ülkenin ortak para birimi olarak 2012 yılında yok olacağına inanmadığını belirterek, “2012 yılı euronun sonu mu olacak? Cevabım: Sanmıyorum. euronun, 2012 yılında ortadan kalkması ihtimal dahilinde değil” değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın da euro bölgesinin üyeliğinin devam edeceğine olan inancını dile getiren Lagarde, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın bölgedeki devamlılığı konusunda kararlılıklarını defalarca dile getirdiklerini, kendilerinin de bunu desteklediğini ifade etti.

-“2012 büyüme beklentisi aşağı yönlü revize edilebilir”

IMF Başkanı Lagarde, küresel ekonomik büyümeye ilişkin tahminlerini 25 Ocak gibi aşağı yönlü revize edebilecekleri sinyalini vererek, revizyonda özellikle euro bölgesini etkisi altına alan borç krizini gerekçe gösterdi.

Lagarde, 21 Aralık'ta Nijerya'da yaptığı konuşmada, 2012 yılı için yüzde 4 olan küresel ekonomik büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilebileceğini ifade etmiş ancak rakam belirtmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!