Kredisi ödenmekte olan araç satılabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kredisi ödenmekte olan araç satılabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 16:27

Araba almanın en kolay yolu taşıt kredisi kullanmaktan geçiyor. Bütçenize uyan taksitlerle geri ödeme yapacağınız araç kredileri ile zorlanmadan hayalinizdeki araca sahip olabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda krediyle alınan aracın satılması konusu söz konusu olabiliyor.

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda taşıt kredisiyle alınan aracın nasıl satılabileceği anlatılıyor...

Taşıt kredisiyle araba aldığınızda, krediye karşılık aldığınız araç banka tarafından ipotek altına alınır. Bankanın teminat olarak yaptığı bu ipotek borç tamamen ödendikten sonra kalkar. Bu nedenle araba kredisiyle alınan aracın satışı konusunda başvurabilecek birkaç yol var.

BORCUNUZU KAPATIN

Araç kredisi ile alınan aracın satışı ile ilgili başvurulabilecek yollardan ilki kredi borcunu kapatmak. Yeterli nakit paranız varsa kredi borcunun kalan kısmını kapatarak aracın üzerindeki ipoteği de kaldırabilirsiniz. Bu sayede araç artık tamamen sizin üzerinize kayıtlı olur ve aracı satabilirsiniz.

ARACI KREDİ BORCU İLE BİRLİKTE SATIN

Başvurabileceğiniz ikinci yöntem ise aracı kredi borcu ile birlikte satmak. Bu noktada kredi borcu ödemeye razı olacak bir alıcı bulmanız gerekir. Alıcı, borcun ödenmiş kısmı için size nakit para verirken, geri kalan kısmı aynı şekilde kredi olarak bankaya öder. Eğer bunu kabul edecek bir alıcı bulursanız kredi borcunun devir işlemi gerçekleştirilmelidir. Bunun için notere gidilerek sözleşme yapılır. Sözleşmede aracı satın alacak kişi aracın kalan kredi borcunu ödeyeceğini beyan eder ve borç bitiminden sonra aracın bu alıcının üstüne olacağı belirtilir.

Haberin Devamı

Bu iki yoldan ikisine de başvurulabilir ama yine de en iyi yöntem, eğer nakit paranız varsa, birinci yönteme başvurmak. Yani borcu ödeyecek ikinci bir kişi araya sokmadan, bankaya olan borcunuzu kapatıp aracı kendi üstünüze alarak satışını gerçekleştirmek daha kolay bir yöntem olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!