Kredi notu kaç olmalı?

Güncelleme Tarihi:

Kredi notu kaç olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2018 15:22

Acil nakit ihtiyacını karşılamanın en temel yollarından biri bankaların tüketicileri sunduğu kredi imkanları. Ancak bankalar her kredi başvurusuna olumlu dönüş yapmıyor. Kredi başvurusu yapan tüketicilerden istediği bazı kriterler var. Bu kriterlerin en başında da kredi notu geliyor…

Haberin Devamı

Peki temel olarak nedir kredi notu? Bir bankanın kredi talebine olumlu dönüş yapması için kredi notunun hangi seviyede olması lazım? Bankalar hangi kredi notu aralığında bulunanların kredi başvurusuna olumlu dönüş yapıyor?

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda kredi notu ile ilgili detaylar anlatılıyor...

KREDİ NOTU NEDİR?

Kredi notu, en basit tanımıyla sizin kredi geçmişinizdir. Daha önce yaptığınız kredi ve kredi kartı ödemeleri, fatura ödemeleri, kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı yaşadığınız yasal takipler belli bir sisteme göre hesaplanarak sizin kredi puanınızı oluşturuyor. Bankaya kredi başvurusu yaptığınızda banka sizin kredi puanınızı inceliyor ve bu puan bankanın kararını doğrudan etkiliyor.

KREDİ NOTU KAÇ OLMALI?

Kredi puanı 0 ile 1900 arasında değişen bir değer. Kredi notunuzun yüksek olması kredi alma ihtimalinizi de arttırır. Kredi notunun 0 olması ise bankalar için belirsizlik anlamına gelir. Böyle bir durumda banka sizinle ilgili herhangi bir fikir edinemez, bunun için kredi alamazsınız.

Haberin Devamı

Kredi ya da kredi kartı vermek için bankanın belirlediği alt sınır bankadan bankaya, almak istediğiniz tutara ve gelir durumunuza göre değişse bile Findeks kredi notu aralıklarının anlamı şöyle:

Kredi Notu

Risk Grubu

0 - 699

En riskli

700 - 1099

Orta riskli

1100 - 1499

Az riskli

1500 - 1699

İyi

1700 - 1900

Çok İyi

 

Kredi skoru 1500 ile 1900 arasında olanlar kolaylıkla kredi alabilir. KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur ancak yine de bu durum tamamen bankanın inisiyatifinde. Bankaların en tereddütte kaldığı grup az riskli gruptur yani 1100-1499 arası. Kredi notu sizin ödeme düzeniniz ile ilgili detaylı bilgiler içerdiği için banka az riskli grupa dahil bireylerin başvurusunu incelerken kararsız kalabiliyor.

Kredi notunuz kaç olursa olsun unutmayın ki kredi notunuz en yüksek seviyede bile olsa banka kredi vermeyebilir. Kredi vermek tamamen bankanın inisiyatifindedir ve kredi notunuzun dışında gelir durumunuz ile sigortalılık süreniz de banka tarafından incelenerek değerlendirmeye dahil edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!