Kral TV'ye Çukurova'dan 45.1 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Kral TVye Çukurovadan 45.1 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 10:24

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Star Medya Grubu şirketlerinden Kral TV ihalesine tek teklif 45 milyon 100 bin dolarla AKS Uluslararası Yayıncılık'tan (Çukurova Grubu) geldi.

Haberin Devamı

45 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan ihaleye sadece AKS Uluslararası Yayıncılık (Çukurova Grubu) katıldı. Daha önce şartname alan ve ihaleye katılmaya hak kazanan Pasifik Televizyon ve Radyo (Kanadıla CanWest-Global ortaklığı) ve TV 2000 Televizyon Yayıncılık Yapımcılık (Doğan Grubu) ihaleye katılmadı.

Muhammen bedelin üzerindeki bu teklif Fon Kurulu'nun onayına sunulacak.

İhalenin ardından AKS Uluslararası Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin temsilcileri, gazetecilerin sorularına yanıt vermeden ihalenin yapıldığı binadan ayrıldılar. TMSF Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Çalışkan, yaptığı açıklamada, ihaleye girmeye hak kazanan diğer 2 şirketin katılmayacağını yeni öğrendiklerini ve nedenini bilmediklerini söyledi.

İhalede oluşan fiyatın düşük olup olmadığının sorulması üzerine Çalışkan, muhammen bedelin 100 bin dolar üzerinde teklif geldiğini, bunun düşük olmadığını kaydetti. AKS'ın Kral TV'yi, istediği şekilde kullanabileceğini, konseptini ve ismini değiştirebileceğini dile getiren Çalışkan, Star TV ile Kral TV ihalesi arasında birkaç gün zaman bıraktıklarını, bunu da yatırımcının tercihlerini görmek için yaptıklarını kaydetti

DOĞAN YAYIN HOLDİNG: KRAL TV VE KRAL FM İHALELERİNE KATILMAMA KARARI ALDIK

Doğan Yayın Holding’den yapılan açıklamada, yapılan nihai değerlendirme sonucunda Star TV, Joy Fm ve Joy Türk Fm ticari ve iktisadi bütünlüğünün Doğan Grubu’na katılımının yeterli görüldüğü kaydedilerek, Kral TV ve Kral Fm ihalelerine iştirak etmeme kararı alındığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!