'Kötü niyetle planlanmış münferit bir girişim'

Güncelleme Tarihi:

Kötü niyetle planlanmış münferit bir girişim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 15:07

GARANTİ Bankası, KKTC Lefkoşa Şube Müdürü’nün bankaya ait 7milyon lirayı zimmetine geçirmesi sonrasında ortaya çıkan ‘bavulla para transferi’ konusuna açıklık getirerek, “Şube müdürümüz Mahmut Karımış’ın gözaltına alınmasıyla KKTC kamuoyunun gündemine gelen Türkiye’den KKTC’ye para transferi yöntemi, sıklık arz eden bir uygulama olmayıp, kötü niyetle planlanmış münferit bir girişimdir” dedi.

Haberin Devamı

Garanti Bankası İletişim Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Garanti Bankası, son 3 yıl içerisinde Türkiye’den KKTC’ye bu yöntemle para transferi hiç yapmamıştır. Diğer yandan, son 1 yılda KKTC’den Türkiye’ye yapılan para transferi işlem adedi yalnızca 4 olup, toplam tutarı 7.8 milyon USD’dir.

 

KKTC’ye ambargo nedeniyle

Bilindiği üzere, KKTC’ye uygulanan ambargo nedeniyle, yabancı paraların SWIFT yöntemiyle transfer edilmesi mümkün değildir. Bu sebeple, bankalar arası işlemlerde zaman zaman bu tarz nakit taşıma operasyonlarına ihtiyaç duyulabilmektedir. Bankamızın KKTC’deki büyüklüğü göz önüne alındığında, söz konusu tutarlar son derece sınırlı ve mutat bankacılık uygulamalarına paraleldir.

 

Haberin Devamı

HAVANA'DAYIM DEDİ, BAKIN NEREDE YAKALANDI

 Menkez Bankası’na bildirdik

Bankamız tarafından yapılan bu ve bundan önceki tüm para transferleri, yasal düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilmiş, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin ilgili makamlarına eksiksiz olarak bildirilmiş ve raporlanmıştır. Bankamız, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde olduğu gibi, KKTC’de de yasa ve düzenlemelere eksiksiz olarak uymaktadır.

2004 yılından bu yana KKTC’de hizmet veren Garanti Bankası, ülke ekonomisine inancı doğrultusunda yaptığı yatırımlarla şube sayısını 5’e çıkardı. Aralık 2012’de açılacak yeni şubeyle, bu sayı 6’ya yükselecek. KKTC’deki aktif büyüklüğü son 2 yılda %58 artan bankamız, son yıllarda en çok kredi veren kurumlar arasında yer alıyor. Şubeleri vasıtasıyla 60 kişiye istihdam yaratan bankamızın, KKTC ekonomisine desteği artarak devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!