Kosova ile Makedonya 5 kilometre yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Kosova ile Makedonya 5 kilometre yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 00:01

TÜRKİYE’nin önde gelen müteahhitlik şirketlerinden ENKA ve ortağı Bechtel’in yaptığı, Kosova’nın başkenti Piriştina ile komşu ülke Makedonya’yı birbirine bağlayacak 65 kilometrelik yeni yolun ilk 5 kilometresi hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Pazar günü yapılan açılış törenine Kosova Başbakanı, Türkiye ve Amerika’nın büyük elçileri ile ENKA Onursal Başkanı Şarık Tara katıldı. Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Açılan kısımla birlikte ENKA’nın daha önce yapımını 2013 yılında tamamladığı, Kosova’yı Arnavutluk’a bağlayan otoyol projesi mevcut (M2) devlet yoluna bağlanmış oldu.

2016 başı bitecek
Ayrıca açılan bu bağlantı ile transit trafiğin başkent Piriştina içine girmesi önlenecek. Projenin ilk 30 km’lik kısmının kamulaştırması tamamlanmış durumda. Kalan 35 km’lik kısmın kamulaştırması ise 2016 yılının ilk aylarında tamamlanması bekleniyor. Tasarımın yüzde 60’ı tamamlanan projede bu günlerde ENKA, projenin dağlık ve en zor bölgesi olan 3’üncü kısımın dizaynına yoğunlaşmış durumda. Şuana kadar saha işlerinin yüzde 25’i tamamlanmış olup, 4.5 milyon m3 kazı, 2.7 milyon m3 dolgu, 49 bin m3 beton, 150 bin m3 alt temel ve çimentolu temel, 97 bin ton asfalt ile 23 km otokorkuluk imalatı ve montajı gerçekleştirildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!