Koruya komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje

Güncelleme Tarihi:

Koruya komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 23:44

Emlak Konut GYO’nun Üsküdar’da, Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket 17 dönümlük arsada yer alacak projenin satış toplam geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut payı olarak da 406 milyon 215 bin lira önerdi.

Haberin Devamı

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, (GYO) İstanbul Üsküdar’da, Validebağ Korusu’nun karşısında yer alan 17 dönüm arsa için dün ihale düzenledi. Hava Subayları Lojmanları’nın yer aldığı arsa için yapılan gelir paylaşım ihalesine yoğun katılım oldu. İhalenin 8 Eylül’de yapılan ilk oturumuna 45 şirket katılırken, dün yapılan ikinci oturumuna 44 şirket katıldı. Çekişmeli geçen ihale sonunda kazanan ise Dap Holding şirketi Eltes İnşaat oldu. Şirket, söz konusu arsada yer alacak projenin satış toplam geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut GYO payı olarak da yüzde 50.15’e denk gelen 406 milyon 215 bin lira teklif etti. Emlak Konut arsayı 2015 yılı başında TOKİ’den 85 milyon liraya satın almıştı.

4 KAT SINIRI VAR

Arsada bulunan Hava Subayları Lojmanları yıkılarak yerine 4 katlı konutlar yapılacak. Arsanın İstanbul’un en kıymetli noktalarından birinde yer aldığını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İhale çok çekişmeliydi ama biz de dersimize iyi çalıştık. Avrupa yakasında Nişantaşı neyse, bu alan da o kadar önemli. Lüks bir konut projesi planlıyoruz. Proje çizimi yapılacak. Sonra ruhsat işlemleri için zaman gerekli. 2016’da inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi. Dap Yapı İstanbul’da farklı mimaride inşa ettiği projelerle tanınıyor. Şirket Taksim’de bal peteği, Kartal’da adam görünümünde bina yapıyor. Ziya Yılmaz, yeni projeleri için de farklı bir mimari çalışacaklarını ifade etti.

REKOR KATILIM

Haberin Devamı

Bölgede yükseklik sınırı olduğunu ve imar planlarına uygun yeni bir konut projesi yapılacağını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Böyle bir dönemde ihaleye olan yoğun ilgi hem Emlak Konut’a hem de İstanbul gayrimenkul pazarına olan güveni gösteriyor. Teklifler verenler arasında konsorsiyumlar var. 80’e yakın firma bu ihalede bulundu” dedi. Kurum, bu yıl İstanbul Üsküdar arsası dahil yapılan tüm ihalelerden 18 milyar lira satış toplam geliri teklifi geldiğini, Emlak Konut’a da 7 milyar 250 milyon lira taahhüt edildiğini ifade etti.

ŞİRKETİ AĞAOĞLU’NDAN ALDI

Haberin Devamı

Dap Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat’ı mayıs ayında satın almıştı. Eltes İnşaat’ın gerçekleştirdiği projeler arasında, Ümraniye’de Eltes Güneşi ve Eltes Gold, Ataşehir’de 285 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 3 bin konut ve Ağaoğlu’nun Ümraniye’deki iş oteli bulunuyor.

85 MİLYON TL’YE ALMIŞTI

Üsküdar arsasının büyüklüğü 17 bin 237 metrekare. Emlak Konut arsayı 2015’in başında 85 milyon lira bedelle TOKİ’den satın almıştı. 14.5 metre yükseklik sınırı bulunan arsa E5’e yakın konumda.İhalenin dün yapılan ikinci oturuma 44 firma katıldı, ihale öncesi 14 şirket gelmedi. İhale 30 firmanın katılımıyla başladı. Süreçte çekilen firmalar da oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!