Korkmaz Yiğit, Yeni Yüzyıl ve Ateş'i aldı

Güncelleme Tarihi:

Korkmaz Yiğit, Yeni Yüzyıl ve Ateşi aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sabah Grubu'na bağlı Yeni Yüzyıl ve Ateş gazeteleri, daha önce Kanal 6 ve Kanal E televizyonlarını satın alan işadamı Korkmaz Yiğit'e satıldı. Sabah Grubu ve Korkmaz Yiğit Grubu adına dün yapılan açıklamada, şöyle denildi

‘‘Sabah Grubu'na ait olan Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerinin hisselerinin tamamı Korkmaz Yiğit Grubu tarafından satın alınmıştır. Gazete yönetiminde bulunan kadrolar iş başında kalacak ve gazetelerin dağıtımının BBD tarafından yapılmasına devam edilecektir. Yeni Yüzyıl ve Ateş gazeteleri tarafsız, doğru ve hızlı haberciliğini bundan sonra da taviz vermeden sürdürecektir.’’

Satış fiyatıyla ilgili bilgi verilmedi. Ancak, Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerinin Korkmaz Yiğit'e 75 milyon dolara (yaklaşık 21 trilyon lira) satıldığı ileri sürüldü.

YİĞİT NELER ALMIŞTI?

Adını Platin Konutları'yla duyuran Korkmaz Yiğit, son bir yılda satın aldığı banka ve televizyonlarla birden bire kamuoyunun gündemine girdi. Yiğit, 1997 Mart ayında Bank Ekpres'i Doğuş Grubu'ndan 100 milyon dolara satın alarak finans sektörüne adım attı. Genç TV'yi Raks'tan 44 milyon dolara satın alan Yiğit, kısa bir süre sonra bu televizyon kanalını Bayındır Holding'e satmıştı.

Korkmaz Yiğit, Üsküdar Paşalimanı'nda Deniz Nakliyat'a ait binayı da özelleştirmeden 16.2 milyon dolara aldı. Korkmaz Yiğit, Mevduat Sigorta Fonu'ndan Türkbank'ı 600 milyon dolara almasının hemen ardından, Kanal 6 için de Mehmet Kurt'a 110 milyon dolar ödemişti.

Korkmaz Yiğit'in ayrıca Kanal 4 adıyla İstanbul haberleri ağırlıklı yerel bir televizyon için hazırlıkları da sürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!