Körfez Köprüsü kazasında en yetkili isim konuştu

Güncelleme Tarihi:

Körfez Köprüsü kazasında en yetkili isim konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 15:28

Otoyol A.Ş Ceo'su Yavuz Batum, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün yapımı sırasında meydana gelen kaza nedeniyle köprü açılışında bir gecikme olmayacağını açıkladı. Batum, "Planladığımız gibi bu yılın sonunda inşallah bitireceğiz. Yaşanan kaza nedeniyle ortaya çıkan gecikmeyi ilave ekipman ve işçilikle telafi edeceğiz" dedi. Batum yeni kediyolu için malzemelerin Japonya'dan uçakla geleceğini de ifade etti.

Haberin Devamı

Körfez Köprüsü kazasında en yetkili isim konuştu
Kazayla ilgili olarak Hürriyet'e bilgi veren Batum, "Bir bina yapımında iskele ne ise; köprü yapımında 'kediyolu' da aynısı. Köprünün halatını çekmek için kediyolu kuruldu. Kediyolu da çelik halatlar üzerine oturuyor. Çelik halatlar Japonya'dan geldi. Ara parçalar, bağlantı parçaları ise Türkiye'de yaptırıldı. Tabii tümü her türlü testten geçmiş, sertifikalı malzemeler. Peki niye koptu, imalat hatası mı var? Tüm bu soruların yanıtlarını bulmak için laboratuar incelemesi yapılıyor. 3-5 günde sonuçlar ortaya çıkar" diye konuştu.

KÖPRÜ GECİKECEK Mİ?

Batum, kedi olunda yaşanan kaza nedeniyle İzmit Körfet Geçiş Köprüsü'nde bir gecikme olup olmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Kediyolunu kuleye bağlayan bağlantı elemanları koptuğu için kediyolu serbest kalmış ve denize düşmüştür. Bunlar tamamen geçici yapılardır, bir anlamda köprünün iskelesidir kediyolu. Sorun kediyolunda ortaya çıkmıştır. Köprüyü taşıyan ana sistemde, en küçük bir hasar söz konusu değildir. Pazartesi gününden itibaren binin üzerinde işçimiz yeniden çalışmalara başladı.

"KEDİYOLU YENİDEN YAPILACAK"

Kediyolunda yaşanan kaza ana kablonun çekilmesini bir miktar öteliyor. Kediyolunun malzemelerini firma hızla, uçak kargoyla getirecek. Daha önce gemiyle getirilmişti. Şimdi özel uçak kargoyla getirilecek. Hızla kediyolunu yeniden tamamlayıp, ana kablomuzu çekmeye başlayacağız.

"İLAVE İŞÇİ, EKİPMAN ALARAK TELAFİ EDECEĞİZ"

Ana kablo gecikmesini de ilave ekipman, vinç, işçilikle telafi etmeye çalışacağız. Telafi de edeceğiz. Zamanında bitirmeye çalışacağız; belki 15-20 günlük, bir aylık bir gecikme olabilir. Sonucu çok etkilemez. Bu yılın sonunda inşallah İzmit Körfez Geçiş Köprüsünü bitirmiş olacağız."

BAKMADAN GEÇME!