Kore, Türkiye'de işbirliği arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kore, Türkiyede işbirliği arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güney Kore'nin Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Duck-Soo Han ve beraberindeki 30 kişilik işadamı heyeti Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nin (DEİK) toplantısında Türk işadamlarıyla biraraya geldi. Güney Kore'li heyette Nükleer enerji, demirçelik ürünleri, otomotiv, kimya, kaynak geliştirme, elektronik, bilgisayar, inşaat malzemeleri, gıda, yem-hayvancılık, gemi-inşaat, endüstriyel mineraller, sağlık gereçleri, mühendislik, inşaat, jeneratör, plastik enjeksiyon, savunma sanayinin temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Han, Türkiye ile Güney Kore arasında ekonomik işbirliği potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesini istedi. Ankara'da imzaladıkları anlaşmalara değinen Han, stratejik işbirliği alanında da her iki ülkenin komite kurduğunu, bu komitelerin iki ülke arasındaki problemleri ve zorlukları yenmek için çalışacağını söyledi. AB ülkeleriyle iyi ilişkileri olan Türkiye'nin 10'dan fazla ülkeyle serbest ticaret anlaşması bulunduğunu hatırlatan konuk bakan, ikili ilişkilere önem verdiklerini belirtti.

Konsey'in Türk tarafı Başkanı Ali Kibar da, Türkiye'de yatırım yapılabileceğini, yeni yatırımların gelebileceğini, stratejik nokta tespiti yapılıp, üçüncü ülkelere birlikte gidilebileceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!