Kordsa Global kısa çalışma ödeneğine başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Kordsa Global kısa çalışma ödeneğine başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 15:55

Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş, kısa çalışma ödeneği için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Kordsa Global'den İMKB'ye gönderilen yazıda, piyasalardaki olumsuz gelişmelere ve pazarda görülen talep daralmasına paralel olarak şirketin almış olduğu tedbir ve düzenlemelerin 19 Mart 2009 tarihinde yayınlanan özel durum açıklamasında duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu tedbirlerin yanı sıra şirketin 4857 sayılı İş Kanununun 65. Maddesi uyarınca kısa çalışma ödeneği için de başvuruda bulunduğu belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi.

“Ekonomik kriz dönemlerinde, geçici olarak işyerindeki işçilerin haftalık ortalama çalışma sürelerinin azalması durumunda, çalışanların lehine olarak, istihdamın korunması ve çalışılmayan günlerde eksik ücret alan çalışanlara işsizlik fonundan destek sağlanması amacıyla yapılan bu başvuru, yasalarca tanınan bir haktan yararlanmak adınadır. Şirketimizin başvurusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili birimleri tarafından yapılan incelemeler sonrası kabul edildiği takdirde personelimiz bu haktan yararlanacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!