Kordon'daki işyerleri siyah bayrak astı

Güncelleme Tarihi:

Kordondaki işyerleri siyah bayrak astı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 17:09

İzmir Kordonboyu'nda bulunan iş yerleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kordon Yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle tente ve perdelerin sökülmesini protesto etmek amacıyla siyah bayrak astı.

Haberin Devamı

İş yerlerinde perde ve tente bağlantılarının yapıldığı bölüme çoğu iş yerinin siyah bayrak astığı gözlendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, bayrakların Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu protesto etmek amacıyla asıldığını söyledi.

İş yerlerinin sigara yasağı sonrası müşterilerini kış aylarında da ağırlayabilmesi için tente gibi eklentilere ihtiyaç duyduğunu, bu konuda belediyeden talepte bulunduklarını, ancak olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden Şanlı, geçen hafta Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin tente gibi eklentileri söktüğünü ifade etti.

Belediyenin, iş yerlerinin ihtiyacını karşılamak için herhangi bir öneride bulunmadan doğrudan yasaklama yoluna gittiğini ifade eden Şanlı, “Biz Kordon'un siyah bayraklarla donanmış bu görüntüsünden utanıyoruz. Ancak buna mecbur kaldık. Pazartesi günü kepenk kapatma için eylem günü belirleyeceğiz” dedi.
Şanlı, 10 yıl önce çıkarılan Kordon Yönetmeliği'nin bölgede oturan ev sahipleri, esnaf ve halkın katılımıyla belirlenecek komisyonlar tarafından yeniden hazırlanması gerektiğini savunarak, tente konusunda da Paris, Roma gibi önde gelen turistik merkezlerin ziyaret edilerek hangi yöntemler uygulanıyorsa aynısının Kordon'a taşınmasını önerdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Şanlı, Kordon'da çığırtkanlık ve yüksek ses gibi sorunların çözümü konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na tam destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!