Köprüdeki sıkışıklık onlara yaradı

Güncelleme Tarihi:

Köprüdeki sıkışıklık onlara yaradı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 16:41

Bu yılın ilk 6 ayında toplam 6 milyon 920 bin 862 yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Temmuz ayının ilk 15 gününde ise 760 bin 340 yolcu sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırmış oldu. Yolcu artış oranı geçen yıl Temmuz ayının ilk 15 gününe oranla yüzde 15 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletemsicisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, yolcu sayısında çok büyük artışlar yaşadıklarını söyledi:

Bu yolcu artışının birçok nedeni olduğuna işaret eden Buğday, "uçuşlar ortalama yüzde 93 ve üzerinde rötarsız gerçekleşiyor. Bu yolcularımız için çok önemli bir tercih nedeni. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bakımda olması nedeniyle her 2 köprüde yaşanan araç trafiği Anadolu yakasında  yaşayan yolcuların bize yönelmesinde etkili oldu. Ayrıca bu yıl Türk Hava Yolları’nın Bodrum, Dalaman, Antalya ve İzmir, Atlasjet’in de Bodrum, Dalaman ve Mikanos uçuşlarının Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlaması yolcu trafiğimizin artmasında bir başka önemli etken" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!