Konyalı ayakkabıcı, İtalya'ya ihracata başladı

Güncelleme Tarihi:

Konyalı ayakkabıcı, İtalyaya ihracata başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:04

Ayakkabı imalatında Türkiye'nin üçüncü büyük merkezi olan Konya'da bir ayakkabı firması, modanın ve ayakkabının kalbi olarak nitelenen İtalya'ya ihracata başladı.

Haberin Devamı

"Tahıl Ambarı" özelliğinin yanı sıra tarıma dayalı sanayisi, inanç ve kültür turizmi ile ön plana çıkan Konya, ayakkabı üretiminde de adından söz ettiriyor.

Sektörde fabrikalaşmanın hızla ilerlediği Konya'da, ayakkabıcılar sanayi sitesinde 50 fabrika, 350'nin üzerinde orta ölçekli, 500'ün üzerinde de küçük ölçekli işletme bulunuyor.

Yıllık üretim kapasitesi 80 milyon çifte ulaşan Konya, Türkiye'deki erkek ayakkabısı üretiminde liderliğe oynarken, yurt dışında da etkinliğini artırdı.

Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde üretime devam eden İkbal Ayakkabıcılık firmasının sahibi Nusret Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda ayakkabı üretiminde büyük mesafe katettiğini söyledi.

Ayakkabı üretimi ve kalitesinde İtalya'nın dünyada bir numara olduğunu aktaran Nas, "Biz de Konyalı üreticiler olarak ayakkabı üretiminde İtalyanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İtalya'da üretim maliyetleri artınca

Nas, İtalya'daki ayakkabı sektörünün son yıllarda maliyetlerinin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa'daki ekonomik krizler ve bunalımlar, üreticiyi ciddi sıkıntıya soktu. İtalya'da ayakkabı üreticileri büyük maliyetlerle boğuşuyor. İtalya'da ayakkabı maliyeti Türkiye'dekine oranla çok yüksek. Biz de bunu fırsata dönüştürmek için girişimlerimizi arttırdık. Bu kapsamda iki yıldır İtalya'ya ayakkabı gönderiyoruz. Türkiye'deki üreticiler, Avrupa pazarında söz sahibi oldu. Biz Konyalı ayakkabıcıların da modanın ve ayakkabının merkezi İtalya'ya ihracatımız artarak devam ediyor."

Geçen yıl 15 bin çift ihraç edildi

Kalitesi ve fiyatıyla ürettikleri ayakkabıların İtalya'da ilgi gördüğüne işaret eden Nas, bu ülkeye en çok erkek ayakkabısı gönderdiklerini bildirdi.

Nas, ayakkabıda kaliteden ödün vermediklerine dikkati çekerek, "Bizim aynı kalitede ürettiğimiz ayakkabının maliyeti 40-50 avro arasında değişiyor. Tasarım ve modelleri özgün ayakkabılarımız beğeniliyor. İki yıl önce deneme amaçlı gönderdiğimiz ayakkabılar beğenildi. Geçen yıl 7 bin çift göndermiştik, bu yıl 15 bin çift ayakkabı satışı gerçekleştirdik. Bu rakam artarak devam edecek. Ayrıca mevsimlik ve kışlık ayakkabı talebi oldu, onu da karşılayacağız" ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!