Konutta fırsat dönemi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Konutta fırsat dönemi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 00:00

Gayrimenkul sektöründe yaşanan canlılığın etkisiyle hazırladığımız 'Emlakta Fırsat Dosyası'nın bugün ikincisini yayınlıyoruz.

Haberin Devamı

 

 

Bu haftaki dosyada talebi kendi projelerine kaydırmak isteyen gayrimenkul kuruluşlarının, peşinatı kredi kartıyla ödeme imkanı sunmaktan sıfır faizle uzun vadeli satışına, peşin alımlarda indirimden, taksitleri teslim sonrasına ertelemeye, döviz kurunu sabitlemeden hiç peşinat almadan vade imkanı sağlamaya kadar bir çok cazip kampanyası yer alıyor. Son kampanyalarda ağırlıklı olarak yeterli peşinatı bulunmayanları hedef alan sektör, konut sahibi olmak isteyenler için de yeni fırsatlar oluşturuyor.

GAYRİMENKULDE yaşanan canlanmayla birlikte peş peşe uygulamaya konulan cazip kampanyalar, bir anda sektörde yılı yüzde 10 büyüme ve 400 bin konut satışıyla kapatma beklentisinin oluşmasını sağladı. Bunda konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşler de önemli etken oldu. Bankaların konut kredi portföyü 38 milyar TL seviyelerine ulaşırken, oluşan talebi kendi projelerine kaydırmak isteyen firmalar da satış stratejilerini sürekli yenilemek zorunda kaldı. Hükümetin de 150 metrekare üzerindeki konutlarda KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e çekerek, piyasaya destek vermesi konut sahibi olmak isteyenler için yeni fırsatları da beraberinde getirdi.

Piyasada yaşanan haraketliliğe, talebi kendi projelerine kaydırmak isteyen gayrimenkul kuruluşlarının, peşinatı kredi kartıyla ödeme imkanı sunmaktan sıfır faizle uzun vadeli satışa, peşin alımlarda indirimden taksitleri teslim sonrasına ertelemeye, döviz kurunu sabitlemeden hiç peşinat almadan vade imkanı sağlamaya kadar bir çok cazip kampanyanın devreye sokması etkili oldu. Gayrimenkul sektöründe 2008 yılının ikinci yarısında başlayıp, 2009’un ilk ayına kadar süren durgunluk dönemi, şubat ayından itibaren hareketlenmeye başladı. Esnek ödeme planları, döviz kurlarının sabitlenmesi, uzun vadelerde düşük faizli taksit imkanlarının sağlanmasıyla birlikte hareketlenen piyasa, yaşanan global kriz nedeniyle ertelenen projelerin de devreye girmesini sağladı.

PEŞİNATLAR DÜŞÜRÜLDÜ

Firmalar, şimdi yeterli peşinatı bulunmadığı halde konut sahibi olmak isteyenleri çekmeye yönelik kampanyalara ağırlık verdi. Peşinatların yüzde sıfırdan başlayıp, yüzde 5’e kadar çekildiği bu kampanyalarda bazı firmalar, bunu da kredi kartıyla tahsil etme yoluna gidiyor. Kartal’da uygulamaya koyduğu UpCity Flats projesinde peşinat oranını yüzde 5’e çeken Teknik Yapı, bu projedeki daire fiyatlarını da 89 bin 900 TL’den başlatıyor. Yüzde 5 peşinat talep eden bir diğer firmada Soyak... Soyak, İzmir Karşıyaka’da hayata geçirdiği Siesta projesinde yüzde 5 peşinatın yanı sıra, aylık faiz oranlarını da yüzde 0.99’a çekerek, 110 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla konut sahibi olunmasına imkan tanıyor. Sur Yapı ise Çekmeköy’deki Mahalle İstanbul projesinde peşinatı 5 bin TL’ye düşürürken, bu bedeli de kredi kartıyla ödeme imkanı tanıyor. Garanti Koza’da Esenyurt’taki Akkoza projesindeki konutları yüzde 1 peşinatla satışa sunarken, fiyatları da 119 bin 700 TL’den başlatıyor. Alper İnşaat’ın Selective Kartal evlerinde ise peşinatların ödenmesi için müşterilere, 12 ay süre tanınıyor.

SIFIR FAİZ

Son kampanyalarda sıfır faiz, ön plana çıkan bir diğer uygulama oluyor. Sıfır faizli taksit kampanyaları sektör genelinde hızla yaygınlaşmasında, İnanlar ve Ofton İnşaat önemli rol oynuyor. İnanlar İnşaat’ın Terrace Fulya projesinde Türk Lirası olarak ödeme yapanlar, sıfır faizli 48 ay vade imkanı kazanıyor. Taksitlerini dolar bazında ödemek isteyenlere ise 60 aya kadar sıfır faiz olanağı tanınıyor. Ofton İnşaat’ın Bomonti’de uygulamaya koyduğu Elysium Fantastic projesinde Türk Lirası bazında 24 ay vade farksız kredilendirme yapılıyor. Anlaşmalı bankaların seçeneğinde ise 12 aya yüzde sıfır uygunalıyor. Projede fiyatlar 298 bin TL’den başlıyor 1.2 milyon TL’ye çıkıyor. Konak İnşaat’ın Güzelşehir Villaları projesinde 525 bin TL’den satışa çıkan villalar için 12 aya sıfır faiz imkanı sunulurken, Ankara Park Vadi Evleri’nde ise dolar sabitlendi.

23 bin yeni konut geliyor

KÜRESEL kriz nedeniyle kış aylarında yaşadıkları durgunluğu, baharla birlikte uygulamaya koydukları kampanyalarla aşan gayrimenkul kuruluşları, şimdi yeni projeleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Yeşil İnşaat’ın Anadolu yakasında uygulamaya koyacağı 10 bin konutla başını çektiği bu projeler arasında Soyak, Bahçeşehir’deki 3 bin 500, Ağaoğlu, Ayazağa ve Ataşehir’deki 4 bin, Kuzu Grup da Anadolu yakasındaki 3 bin konutla yer alıyor. Sinpaş GYO ise, önümüzdeki 4 yıl içerisinde 11 bin konut inşa etmeyi planlarken, Dap Yapı, Coldwell Banker, Alper İnşaat, Dumankaya, Regnum, Fi-Yapı, Mimart Yapı ve İnanlar inşaat da yeni projelerini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

298 bin TL’den başlayan Elysium’da 12 aydan 120 aya kadar vade imkanı

GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ’Elysium’ konseptli projelerle tanınan Ofton İnşaat, Bomonti’deki Elysium Fantastic projesi için 15 Haziran’a kadar geçerli olacak bir kampanya düzenliyor. Ofton İnşaat’ın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği seçenekte, Türk Lirası bazında 24 ay vade farksız kredilendirme yapılıyor. Yüzde 10 peşinat talep ediliyor ve bedelin yüzde 20’si bir yıl sonra ödeniyor. Anlaşmalı bankalarla 12 aydan 120 aya kadar vadeli kredi de kullandırılıyor. 12 aya yüzde sıfır, 120 aya ise yüzde 1.16 vade farkı uygulanıyor. Projede fiyatlar 298 bin TL’den başlıyor 1.2 milyon TL’ye çıkıyor. Tamamen akıllı ev sistemi ile yapılan Elysium Fantastic, toplam 346 bölümden oluşuyor. Residenceta 42 ile 285 metrekare aralığında 1+1 stüdyo, 2+1, 3+1, dubleks ve teraslı penthouse daireler yer alıyor.

Uluslararası standartlarda deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen projede, cephelerde ısı ve ses yalıtımı, binanın tüm ihtiyacını karşılayacak kapasitede jeneratör ve her daire için kapalı otopark yer alıyor. Ayrıca salon ve odalarda lamine parke, kablolu tv, uydu, Digitürk, kombi, beyaz eşya, 24 saat güvenlik ve görüntülü diafon, kumanda edilebilen panjur sistemi de bulunuyor. Elysium Club rezidans sahiplerine; restaurant, Cafe&Bar, oyun salonu, dört mevsim kullanılabilir yüzme havuzunun yanı sıra, fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun odası ve yerden 52 metre yükseklikte bulunan havuz başında vitamin bar ve barbekü alanlarını sunuyor.

AÇILIŞ FİYATLARI

Ofton İnşaat’ın Taksim’de yükselecek olan Elysium Suites Taksim projesi ise bir süreliğine 380 bin dolardan başlayan açılış fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Projede yüzde 30 peşinat alınıyor. Kalanı 24 ay dolar bazında sıfır faizle vadelendiriliyor. Mimar Ali Esad Göksel tarafından oluşturulan proje, 21 katlı bir kuleden oluşuyor. Büyüklükleri 80 ile 177 metrekare arasında değişen 150 adet dubsleks, 1+1 ve suit daireler yer alıyor. Elysium Suites Taksim’de, rezidans sahiplerine "concierge" hizmeti sayesinde, daire sahiplerinin VIP ulaşım talepleri, özel gezi organizasyonları, gece kulüplerinde rezervasyon veya sinema bileti gibi birçok isteğine çözüm getirilecek. 7/24 güvenlik, valet ve oda servisi hizmetleri de veriliyor. Rezidans sahiplerinin tüm beklentilerini karşılamayı hedefleyen projede, özel spor salonu, kapalı yüzme havuzu, hamam ve Spa merkezi de bulunacak.

İSTANBUL VE GİRNE’DE PROJE

Ofton İnşaat’ın 17 yıllık geçmişi bulunduğunu söyleyen Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun "Çağın gelişiminin gerisinde kalmadan, ülke gerçeklerine uygun ve her türlü krizden etkilenmeyecek ekonomik yapıya sahip olmayı kendisine hedef olarak seçen Ofton, çok kısa bir sürede bu hedefe ulaşmayı başardı. Halkın ihtiyaçlarına her yönüyle cevap vermenin yanı sıra, deprem kuşağında olan ülkemizin coğrafyasını da göz önünde bulundurarak, insan yaşamına önem veren, kaliteli, dayanıklı, ekonomik ve en son teknolojinin imkánlarıyla donatılmış alt ve üst yapı işlerini üretiyoruz. Ofton, İstanbul’da Elysium Park, Elysium Residence, Elysium Garden, Elysium Life, Elysium Cool projelerini ayrıca Girne’de üç ayrı projeyi tamamladı. Son olarak Elysium Suites Taksim ve Elysium Fantastic projelerini hayata geçiriyor" diye konuştu.

Akkoza’da faiz 80 ayda yüzde sıfıra indi

GARANTİ Koza, Akiş ve Corio ortaklığının 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesinde kısa bir süre için yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya dahilinde, Akkoza Evleri, 119 bin 700 TL’den başlayan peşin fiyatlar ve yüzde 1 peşinat ile 80 aya kadar yüzde 0 faiz ile aylık 1.590 TL’den başlayan ödemelerle İş Bankası’ndan banka kredisi ile satışa sunuluyor. Peşin ödemelere de yüzde 25’lere varan indirim uygulanıyor.

Toplam 450 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen proje 5 ayrı etaptan oluşuyor. Birinci etabı oluşturan 421 konutun 2010 Nisan ayından itibaren sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Esenyurt’ta hayata geçen Akkoza projesi, konut, alışveriş merkezi, okul, hastane gibi yaşam alanlarını bir arada sunuyor. Akkoza kapsamında tenis başta olmak üzere, spor ve sağlıklı yaşam için tüm hizmetleri sunacak kompleksi Club İstanbul, her türlü sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak festival alanı Festival Park, Akkoza Park ve FMV IŞIK Okulları ile tam teşekküllü özel bir hastane de yer alıyor.

SON 10 DAİRE

Garanti Koza’nın Bahçeşehir’de gerçekleştirdiği Koza Evleri’nde ise 1kalan son on daire için bir kampanya düzenleniyor. Kampanya kapsamında ön ödeme yapılmıyor ve 60 ay vade ile kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor. Garanti Koza’nın, Ispartakule Projesi’nde hayata geçirdiği Koza Evleri’nde yaşam başladı. 25 dönümlük arazi üzerine tamamı göl manzaralı 9 blok 262 daireden oluşan Koza Evleri’nde yer alan Club İstanbul da, tenis, fitness, wellness bölümleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları ve bir çok spor branşının da yer aldığı tesisler yer alıyor.

Güzelşehir Villaları’nda 75 bin TL’lik son indirim

BÜYÜKÇEKMECE’de 800 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Güzelşehir Villaları’nda son etap satışları başladı. Bir ay boyunca devam edecek indirim kampanyası kapsamında 600 bin TL’den satılan villalar, 525 bin TL’den satışa çıkıyor. Firma hemen teslim daireler için yüzde 50 peşinat talep ediyor. Kalan miktar ise 12 ay boyunca sıfır faizle ödeniyor. Şu ana kadar 451 adet villanın sahiplerine teslim edildiği, üçüncü etapta yer alan 125 adet villanın ise önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edileceği Güzelşehir’de kalan son 99 adet villa yeni sahiplerini bekliyor. Tüm villaların deniz manzarasına sahip olduğu projede 12 sene eğitim verecek olan okul, spor kompleksleri ve alışveriş merkezi bulunuyor.

Güzelşehir Proje Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Tamer Korkmaz, "Son etabımızda mayıs başından şu ana kadar 22 adet villanın satışını gerçekleştirdik. Talepler hızla artıyor. En son olarak yatırım amaçlı olarak gayrimenkul satın almayı düşünen bir firma 35 adet villa için bizimle bağlantı kurdu. Bu hızla devam edersek en geç haziran sonuna kadar bu son etabın da satışlarını tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Projedeki villaların bir sene içerisinde fiyatların katlanarak artmaya başlayacağı ender yatırım araçlarından biri olarak değerlendiren Korkmaz, şu bilgileri verdi: "Silivri’ye kadar Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınan bir bölgenin mevcut havalimanına en yakın bölgesiyiz. Yapılması planlanan yeni havaalanı ve planlanan metrobüs güzergahı da projenin değerini artıracak."

SOSYAL ALANLAR

Güzelşehir Villaları yeni deprem yönetmeliğine uygun, radye temel, betonarme karkas sistemi ile inşa ediliyor. Villaların konumlarına göre 266 ile 1300 metrekare arasında bahçeleri bulunuyor. Sitede 24 saat güvenlik, site resepsiyonu, kapalı devre izleme sistemi, görüntülü interkom sistemi, kablolu yayın, açık-kapalı yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet yolları, tenis kortu, fitness, sauna, kapalı basketbol ve voleybol alanları, futbol sahası, bilardo, masa tenisi, sağlık merkezi, kişisel bakım merkezi ve kafeteryalar yer alıyor.

Haberin Devamı

Bölgenin ilk AVM’sini yapıp 24 ayda faizi sıfırlıyor

TEKNİK Yapı’nın, Kartal Uğur Mumcu’da hayata geçirdiği UpCity Flats projesinin bünyesinde bulunan bölgenin ilk alışveriş merkezi (AVM) olan UpCity Center’da farklı büyüklüklerde mağazalar yer alacak. UpCity Alışveriş Caddesi’ndeki kiralanabilir alanlar ise 50 ile 4 bin metrekare arasında değişecek. UpCity Center, Uğur Mumcu bölgesindeki tek ve düzenli bir alışveriş çarşısı özelliğine sahip olacak. Yatırım amaçlı düşünen müşterilerin projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, bölgede benzeri bir projenin ve bu büyüklükte başka arsa olmadığına dikkat çekerek UpCity’nin yüksek prim potansiyeli taşıdığını söyledi. Bölgede yer almak isteyen birçok zincir mağaza ile görüşmelerin yapıldığını belirten Durbakayım, "Upcity’de oturacak olan daire sahiplerinin, alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak için uzağa gitmesine gerek olmayacak. Çeşitli mağazalar, fast-food restoranlar, banka şubeleri ve ev alışverişinin yapılabileceği büyük bir hipermarketten oluşan alışveriş merkezi Upcity Center ile yanlarında olacak" diye konuştu.

89 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Beş yüksek blok ve üç ayrı bölümden oluşan ticaret birimlerinden oluşan UpCity Flats, 340 adet daire ile ticari mağazalardan oluşacak. Yerleşim birimlerinin bulunduğu UpCity Flats’de ise 7, 11 ve 12 kattan oluşan beş blokta ağırlıkta 1+1 ve 2+1 daireler yer alacak. Projede ayrıca 30 adet 3+1 tipinde daire yer alacak. Daire büyüklüklerinin 50 metrekare ile 120 metrekare arasında değişiklik gösterdiği projede fiyatlar 1+1’lerde 89 bin 900 TL ile 132 bin TL, 2+1’lerde 147 bin TL ile 200 bin TL, 3+1’lerde ise 221 bin 200 TL ile 250 bin 300 TL arasında değişiyor. Düzenlenen kampanya kapsamında sıfır faizli ödeme imkanı bulunuyor. Peşinatın yüzde 5’e indiği projede 24 aya yüzde sıfır faiz imkanı sunuluyor. Yüzde 20 peşinat ödeyenler 36 ay, yüzde 35 ödeyenler ise 48 ay vadeli ödeme sisteminde sıfır faiz uygulamasından yararlanıyor. İsteyenler ise yüzde 0.33 ile yüzde 1.07 arasında değişen faiz oranlarıyla 36 ile 120 ay arasında farklılık gösteren vadelerde ödeme yapabiliyor. Yüzde 5 peşinat miktarı kadar üç ayrı ara ödemenin yapılacağı kampanyada, ara ödemeler Aralık 2009, Haziran 2010 ve Aralık 2010 tarihlerinde olacak. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim yapılıyor.

Firmanın Kartal’da gerçekleştirdiği bir diğer projesi Uprise Elite’de ise fiyatlar 132 bin TL’den başlıyor. Büyüklükleri 56 ile 187 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 432 bin TL’ye kadar yükseliyor. Projede yüzde 20, 35 ve 50 seçeneklerinde peşinat alınıyor. Uplife Park projesinde ise 61 ile 122 metrekare büyüklüğündeki dairelerin fiyatları 149 bin TL ile 360 bin TL arasında değişiyor.

EYLÜLDE ALIMLAR ARTAR

Baharla birlikte konut sektöründe hareketliliğin biraz daha arttığını aktaran Nazmi Durbakayım, "Banka kredilerinin 1.40’ın altına inmesinin bu hareketliliğin artmasına önemli rolü var. Ayrıca yatırım araçlarının cazibesini yitirmesi ve konut fiyatlarının uygun düzeyde seyretmesi nedeniyle, konuta yönelim arttı. 2009 Eylül’den itibaren dünyadaki gelişmelere ve beklenen ekonomik iyileşmelere paralel olarak alımların daha da artmasını bekliyoruz. Konut fiyatlarında talebe bağlı yükselişler olabilir" dedi.

Meşelipark’da sıfır peşinat ve sıfır faiz

AĞAOĞLU Omak İnşaat ve Altun İnşaat ortak girişimi tarafından Sarıgazi’de hayata geçen Meşelipark Apartments’da kalan son daireler için peşinat alınmıyor. 12 aya sıfır faizin uygulandığı projede tapular da hemen teslim ediliyor. Projede fiyatlar 188 bin 500 TL ile 337 bin TL arasında değişiyor. Meşelipark Apartments 11 bin metrekare alan üzerine kurulu 10 bloktan oluşuyor. Projenin yüzde 70’ini yeşil alan ve sosyal alanlar oluşturuyor. Proje, altı kattan oluşan 10 blokta toplam 156 adet daireden oluşuyor. 9 ayrı tip konut seçeneği sunulan projenin 55 metrekareden başlayan ve 186 metrekareye kadar çıkan konut seçenekleri yer alıyor. Tema Vakfı ile işbirliği yaparak dünyanın en büyük ağaçlandırma projelerinden biri olan Orman Bakanlığı ve Tema Vakfı tarafından gerçekleştirilen "10 Milyar Meşe" projesine katkı için 30 bin meşe dikiliyor. Her müşteriye bu meşe tohumlarının kendi adına dikildiğini gösteren 10 Milyar Meşe projesine katılım sertifikası da veriliyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın en lüks projesinde dolar sabit, faiz 36 ay sıfır

TÜRKİYE’nin en lüks ilk 3 projesi içinde gösterilen Ankara’da yer alan Park Vadi’de son etapta kalan az sayıda daire için dolar kuru 1.25’te sabitlendi. Ayrıca firma bünyesinde yapılan kredilendirmede 36 aya sıfır faiz, banka anlaşmalı seçeneklerde 12 aya sıfır faiz uygulanıyor. Park Vadi Evleri’nde 1+1’den 6+1’e kadar farklı tipte daire seçenekleri yer alıyor. Projede yer alan toplam 1120 konutun 800’ü lüks konutlardan oluşuyor. Ankara’nın en merkezi yerinde yer alan Park Vadi Evleri’nde yaşam da başladı. Yüzde 80’i tamamlanan projede çevre düzenlemeleri de devam ediyor.

İLGİ GÖRÜYOR

Projenin yeri ve yapım kalitesi noktasında çok iddialı olduğuna dikkat çeken Park Vadi Evleri Satış Koordinatörü Taşkın Haşemoğlu, "Ankaralılar Park Vadi’ye büyük ilgi gösteriyorlar. Benim Ankaralılar’a tavsiyem geç kalmamaları ve paralarını doğru ve kazandıran yatırımlarda değerlendirmeleri. Öyle ki yaptırdığımız bir araştırmada Park Vadi’de daire kiraları şimdiden 2500 dolara ulaştı" dedi.

BAHAR ÇALIŞMASI

100 ayrı bitki çeşidinin yer aldığı projenin birinci ve ikinci etabındaki mevcut 1 milyon metrekarelik yeşil alana; 320 bin metrekarelik üçüncü etap yeşil alanı da dahil edilecek. Ayrıca 62 bin 500 adet boylu ağaç ve süs bitkisi dikilecek. 175 bin metrekarelik alan da çimlendirilecek. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla projenin orman görünümü alması bekleniyor.

PLASTİK KULLANILMADI

Oturanların elektrik ve su kesintilerinden etkilenmeyecekleri projede hiç plastik kullanılmıyor. Tamamen çevre dostu olan projede geri dönüşen doğal malzemeler kullanıldı. Islak zeminler dışında tüm daireler ham ağaç olarak bilinen lamine parkelerle döşeniyor. Daireler, su baskını ve gaz kaçağına karşı ise en son sistem elektronik cihazlarla korunacak. Ayrıca her dairede bulunan hırsız algılama sistemi ile güvenlik görevlileri 30 saniye içerisinde olaya müdahale edebilecek. Projede sosyal alan olarak da çocuk oyun köyü, cafeler, anfi ve gösteri meydanı, fitness center, yüzme havuzları, teraslar, penaltı sahaları, tırmanma duvarı, spa ve güzellik merkezi ile kondüsyon sahaları ve bisiklet yolları da bulunuyor. Gösteri meydanına da dev led ekranlar monte edilecek.

Yaşamın başladığı Lidya Flats’de kişiye özel ödeme

LİDYA Yapı tarafından Çekmeköy’de inşaatı tamamlanan Lidya Flats’ta yaşam başladı. Daireler DD Mortgage güvencesiyle hazırlanan kişiye özel ödeme planları ile satışa sunuluyor. DD Mortgage ayrıca hiç peşinatsız daire bedelinin yüzde 92’sine kadar kredilendirme imkanı sunuyor. Ödeme planında yüzde sıfırdan başlayan faiz oranları da yer alıyor. Projede 8 ayrı tipte daire bulunuyor. Büyüklükleri 90 ile 115 metrekare arasında değişen 1+1’lerin fiyatı 220 bin TL ile 275 bin TL, büyüklükleri 95 ile 170 metrekare arasında değişen 2+1 daireler 265 bin TL ile 495 bin TL, büyüklükleri 145 ile 193 metrekare arasında değişen 3+1’ler de 395 bin TL ile 505 bin TL’den satışa sunuluyor. Ağa Han Ödüllü Mimar Han Tümertekin tarafından tasarlanan dairelerin kat mülkiyetli tapuları ve iskanları alınırken, expertiz raporları da hazırlandı. LidyaFlats ev sahiplerine, geniş bir salon, büyük bir mutfak ve fonksiyonel odaların bulunduğu yaşam alanları sunuyor. Projede çamaşır odası, depo alanı ve teras gibi detaylar da yer alıyor.

Haberin Devamı

İster sıfır faizle 48 ay, ister 0.99 faizle 240 ay vade imkanı

İnanlar İnşaat, Terrace Fulya projesinde 30 Haziran’a kadar devam edecek bir kampanya düzenleniyor. İnşaat, tapu harcı ve KDV indiriminin yanı sıra Terrace Fulya’da konut sahibi olmak isteyenlere 4 farklı ödeme seçeneği sunuyor.

KURULUŞUNDAN bu yana 1 milyon metrekarenin üzerinde 200’ü aşkın proje gerçekleştiren İnanlar İnşaat, 2005 yılında temellerini attığı Terrace Fulya projesinde, 30 Haziran’a kadar devam edecek bir kampanya düzenleniyor. İnanlar İnşaat, tapu harcı ve KDV indiriminin yanı sıra Terrace Fulya’da konut sahibi olmak isteyenlere farklı ödeme seçenekleri sunuyor. Kampanya kapsamında Terrace Fulya’da konut sahibi olmak isteyenler, Türk Lirası veya ABD Doları ödemeli olmak üzere dört ayrı seçenekten birini tercih edebiliyor. Türk Lirası ödeme yapmak isteyenler, sıfır faizli 48 ay vade ya da yüzde 0,99 faizli 60 ile 240 ay arasında değişen vade seçeneklerinden yararlanabilecek. Ödemesini ABD Doları olarak yapmayı tercih edenler ise, sıfır faizli 60 ay vade ya da yüzde 0,65 dolar faizli 72 ile 240 ay arasında değişen vade imkánını kullanabilecek. Dairelerin metrekare birim fiyatı ise 4 bin ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

257 DAİRE BULUNUYOR

Toplam 7 bloktan oluşan projede, büyüklükleri 58 ile 350 metrekare arasında değişen 257 daire yer alıyor. Daireler istenildiği takdirde 980 metrekareye kadar büyütülebiliyor. Toplam 25 bin metrekare tasarım ve dekorasyon merkezinin bulunduğu projede kapalı havuz, fitness center, sauna, buhar odası, masa tenisi, bilardo, hobi odası, çocuk bahçesi, kapalı otopark, vale parking, restoran ve kafe yer alıyor. Kapalı devre televizyon sistemi ve 24 saat özel güvenlik ekipleri denetimindeki Terrace Fulya’daki etkin yangın önlemleri, dairelerdeki dumanı algılayarak ilk müdahaleyi yapıyor ve acil durumu, gerekli yerlere ihbar ediyor. Evdeki teknolojik donanımla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşandığında teknik servis en kısa sürede devreye giriyor.

YENİ PROJELER

İnanlar İnşaat, bu yıl Zekeriyaköy, Kartal, Fatih ve Merter’de yeni projeye başlamayı hedefliyor. Fatih, Merter ve Kartal’da işyeri ve konut; Zekeriyaköy’de sadece konut projesi inşa edilecek. Kartal’da 130 konut, Zekeriyaköy’de ise 74 konut yer alacak. Diğer projelerin bilgileri ise henüz kesinleşmedi. Merter’deki projede metrekare bedeli 3 bin dolar olarak belirlenirken, Kartal, Zekeriyaköy ve Fatih’te ise 2 bin dolar civarında olacak. Merter projesinin teslim tarihini 2011, diğerlerininki ise 2010 olarak planlanıyor. Firmanın önümüzdeki dönem için Güzelce, Akfırat, Fulya, Balmumcu ve Antalya’da da yeni projeleri olacak.

FİYATLAR MALİYETİNE

Konut almanın tam zamanı olduğunu belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, "Fiyatlar şu an maliyet seviyesinde. Özellikle İstanbul dışındaki satışlarda daha fazla indirim yapılıyor. Fiyatlar maliyet seviyesine kadar inmiş durumda. Bu fiyatlarda seneye mayıs ayına kadar önemli ölçüde bir yükseliş olmayacak gibi gözüküyor. Genel anlamda talebin ertelenmesi diye bir sorun yaşanıyor. Faizler düşüyor ancak talep yükselmiyor. Bu da seneye oluşacak talebin potansiyel olarak artmasını sağlıyor. Kısaca 2010’a beklemiş bir talep ve enflasyon beklentisi ile gireceğiz" dedi.

Aktaş Park’ta bahar kampanyası devam ediyor

AKTAŞ İnşaat tarafından Göztepe’de hayata geçen AktaşPark’ta bahar kampanyası başladı. Kampanya çerçevesinde daire sahibi olmak isteyenler, yüzde 50’si peşin, geri kalan tutarı ise 12 ay yüzde 0 faiz ile ödeyebiliyorlar. Projede dubleks olarak tasarlanan 190 metrekarelik 5+1’ler 600 bin TL, 140 metrekarelik 3+1’ler 425 bin TL ve 70 metrekarelik 2+1’ler 235 bin TL’den satışa çıkarılıyor. 840 metrekare arazi üzerinde, toplamda 24 daire ve 2 ticari üniteden oluşan bu butik proje, 8 kat olacak şekilde projelendirildi. Yeşil alanlar ise; kamelya, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun parkı olacak şekilde tasarlandı. Marmara Üniversitesi’nin yanında, Kadıköy’e merkeze 3 kilometre, Bağdat Caddesi’ne 4 ve Boğaziçi Köprüsü’ne de 7 kilometre mesafede bulunan proje, Kasım ayında anahtarlarını teslim etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

5 bin TL’lik peşinatı kredi kartıyla ödeme imkanı sunuyor

SUR Yapı’nın Çekmeköy’de gerçekleştirdiği Mahalle İstanbul’da yeni bir kampanya başladı. Kampanya kapsamında 5 bin TL peşinat ödedikten sonra 84 ay boyunca yüzde 0.80 vade farkıyla ev sahibi olunabiliyor. Peşinatın ardından 3 ay sonra yüzde 10 ara ödeme, 12 ay sonra yüzde 10 ara ödeme, 24 ay sonra ve 36 ay sonra yüzde 10 ara ödemelerin ardından kalan bedel 84 ay yüzde 0.80 vade farkıyla taksitlendirilebiliyor. Peşinat bedeli için kredi kartı ile ödeme olanağı da sunan Mahalle İstanbul Evleri 2009 yılı sonunda teslim edilecek. Mahalle İstanbul’da 3+1 çatı dubleksleri, giriş ve bahçe katlarındaki 1+1’ler ve 82 metrekarelik 2+1 üst giriş dairelerin tamamıyla stüdyo dairelerin büyük bir kısmı satıldı. Kalan 2+1, 3+1 ve 1+1 penthouse ile 5+1 çatı dublekslerinin satışına devam ediliyor. Projede 1+1 penthouse’ların fiyatı 250 bin TL, 2+1’ler 248 bin TL, 3+1’ler ise 295 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

ULAŞIM RAHATLIĞI

Yakın zamanda yapımı tamamlanacak olan Anadolu Yakası’nı saran metro ağına 200 metre mesafede yer alan Mahalle İstanbul Evleri, Üsküdar’a 8 dakikada ulaşım imkanı sağlayacak. Altunizade’ye 15 dakika mesafede olan Mahalle İstanbul, şehrin karmaşasından uzak bir yaşam sunuyor. Mahalle İstanbul sakinlerinin sunulan özel imkanlardan yararlanmak için ekstra bir kullanım bedeli ödemesi gerekmiyor. Sosyal ve sportif olanakları arasında açık yüzme havuzu, basketbol sahası ve çocuk oyun parkının yanı sıra; sauna ve fitness centerdan oluşan sosyal tesis de yer alıyor. Güneşlenme alanları ve yürüyüş parkurları da Mahalle İstanbul içindeki diğer aktivite alanları arasında bulunuyor.

ARAÇ GÜRÜLTÜSÜ YOK

Az katlı yapılaşması ile dikkat çeken Mahalle İstanbul’da site içerisinde araç kullanımının olmaması da güven sağlıyor. Giriş ve çıkış kapılarından direkt olarak kapalı otopark alanına girilebilen sistem ile, çocukların daha rahat hareket etmesi sağlanırken, araç gürültüsü ve kirliliği de ortadan kalkıyor. Yeşillikler içinde yaşam alanı sağlayan Mahalle İstanbul, eski mahalle ruhunu yeniden ortaya çıkarma iddiası taşıyor.

Stüdyo DAİRE krizin en gözde yatırım aracı oldu

KONUT sektöründe, krizin etkisiyle yeni yöntemler geliştiren kuruluşlar, kriz döneminde de hem metrekarelerin, hem de fiyatların aşağı çekildiği stüdyo dairelerin satışlarını hızla gerçekleştirebiliyor. Bunda da, stüdyo ve 1+1 dairelerin küçük metrekareleri ile yapım maliyetlerini düşürmesi, firmaların da maliyetlerin düşüşünü fiyatlarına indirim olarak yansıtması etkili oluyor. Orta gelir gruplarının da konuta yatırım yapabilmelerine olanak sağlayan stüdyo dairelerin yüzde 60’ı yatırım amacıyla tercih edilirken, yalnızca yüzde 20’lik kısmı kullanım amacıyla satın alınıyor. Kriz döneminde sektörün genelinden aldığı payı hızla artıran stüdyo dairelerin kriz aşıldıktan sonra da trendini devam ettirmesi bekleniyor.

Coldwell Banker’ın ilk projesi olan Studio Life projesinin tamamı stüdyo daireden oluşuyor. Toplam 312 dairenin yer aldığı projede 42 ile 66 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip dairelerin fiyatları da 100 bin TL ile 158 bin 400 TL arasında değişiyor. Projede hiç peşinatsız 36 aya kadar sıfır faizle ödeme imkanı sunuluyor. Proje satışa çıktığından bu yana yüzde 80’i satıldı.

KÜÇÜK DAİREYE AĞIRLIK

Dumankaya, kriz döneminde stüdyo dairelerin ağırlıkta olduğu projelerinin lansmanlarını gerçekleştirerek kısa sürede satışını gerçekleştirdi. İlk olarak Tuzla’da Adres projesine başlayan firma, aldığı yoğun talep karşısında Adres 2 ve Flex projelerini devreye soktu. Dumankaya’nın stüdyo dairelere en fazla yer ayırdığı projelerin başında Adres ve Flex projeleri geliyor. Adres’te toplamda 580 adet konutun yüzde 30’u, Flex’te ise 90 konutun yüzde 33’ü stüdyodan oluşuyor. Kurtköy’deki Minimal projesinde de 12 adet stüdyo daire bulunuyor. Adres’te yer alan stüdyo daireler 47 bin TL ile 49 bin TL arasında, 19 bin 500 TL’den başlayan peşinatlarla 120 aya kadar sabit taksit ve eşit ara ödemeli konut kredisi imkanları sunuluyor. Flex’teki 39 metrekarelik daireler 96 bin TL ile 139 bin TL’den satılırken, 38 bin 400 TL’lik peşinatlarla 120 aya kadar konut kredisi kullandırılıyor. Minimal’deki 59 bin 500 TL’lik cazip fiyatlarla satışa çıkan stüdyo dairelerde 29 bin 750 TL’lik peşinatlarla 120 aya 538 TL’den başlayan taksit seçenekleri bulunuyor.

YARISI SATILDI

Alper İnşaat’ın Selective Kartal Evleri projesindeki 166 dairenin 108 adeti stüdyo dairelerden oluşuyor. Projede 67, 71 ve 73 metrekare büyüklüğünde 3 tip stüdyo daire yer alıyor. Fiyatların 137 bin 500 TL’den başladığı projenin yarısının satışları tamamlandı. Dört farklı kampanya alternatifi bulunan projede peşinatı 12 aya kadar erteleme fırsatı sunuluyor. Peşinat ödeyenler için de ödediği peşinatın yüzde 15’i kadar indirim uygulanıyor. Ayrıca her türlü ödeme seçeneğinde 120 aya kadar yüzde 0,94 vade oranı ile banka kredisi kullanma imkanı da sunuluyor. Mimart Yapı’nın Armada City projesinin ilk etabında 83 adet stüdyo daire bulunuyor. 4 aylık satış sürecinde projenin yüzde 50’sinin satışı tamamlandı. Büyüklükleri 64, 68 ve 75 metrekare olmak üzere 3 tip stüdyo dairenin bulunduğu projede fiyatlar 80 bin TL’den başlıyor. Minimum yüzde 10 peşinat alınan projede 84 Ay Mimart Yapı finansmanı ile kredi imkanı da bulunuyor. Fi-Yapı’nın Fi-Yaka Beylikdüzü projesindeki stüdyo daireler yoğun ilgi gördü. Projede bulunan 411 adet stüdyo dairenin 323 tanesi satıldı. Fi-Yapı finansmanı ile 60 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Daire fiyatları ise 64 bin TL ile 74 bin TL arasında değişiyor.

Soyak, peşinatı yüzde 5’e çekti vadeyi 120 aya kadar çıkardı

SOYAK’
ın İzmir Karşıyaka’da "az katlı bina konsepti" ile hayata geçirdiği ve satışlarına Ekim 2008’de başladığı Soyak Siesta’da baharla birlikte yeni bir kampanya başladı. Kampanya kapsamında yüzde 5 peşinat ile yüzde 0.99 faiz oranı uygulanıyor. Yüzde 25 oranındaki ara ödemeler ise dairelerin teslim edileceği Mart 2011’de ödeniyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim ve 120 aya varan vade seçenekleri sunuluyor. Soyak Siesta’da daire fiyatları, 1+1’lerde 110 bin 700 TL, 2+1’lerde 161 bin 800 TL ve 3+1’lerde 224 bin 700 TL’den başlıyor. Toplam 2 bin 250 konuttan oluşan Soyak Siesta’nın, 372 konuttan oluşan ilk etap konutları Mart 2011’de tamamlanacak. Soyak Siesta’nın ilk etabında 52 metrekarelik 1+1, 72 ile 98 metrekare aralığında 2+1 ve 99 ile 115 metrekarelik 3+1 olmak üzere farklı seçeneklerde daireler yer alıyor. Proje, İzmir çevre yoluna, metro istasyonuna ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile dikkat çekiyor.

SOSYAL TESİSLER

Projede ayrıca spor alanları, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, sosyal tesisler, açık ve kapalı otoparklar sosyal alanlar arasında yer alıyor. Sürdürülebilir yaşam anlayışının uygulandığı projede, tüm daireler ve ortak alanlar, su ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Soyak Siesta ile ilgili olarak Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, "Karşıyaka’ya keyifli bir yaşam tarzı getiriyoruz. Soyak Siesta, konut projelerinde uyguladığımız yenilikçi anlayışımızla sunduğumuz projelerimizden biridir. Çevreye olan duyarlılığımızla, sürdürülebilir yaşama katkı sağlayan enerji ve su tasarrufu sağlayan malzemelerle oluşturulacak olan Soyak Siesta, daire sahipleri için geleceğe yapmış oldukları yatırım değerindedir" diye konuşuyor.

Soyak’ın İzmir’deki diğer projesi olan Soyak Mavişehir’de de bahar kampanyası düzenleniyor. Yüzde 0 faiz oranının sunulduğu kampanyada, 60 ay vadede yüzde 15 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Ayrıca yine yüzde 0 faizin geçerli olduğu; 72 ay vade yüzde 30 peşinat, 84 ay vade yüzde 40 peşinat ve 96 ay vade yüzde 50 peşinat seçenekleri de sunuluyor. Yaklaşık 130 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede 64 metrekareden 200 metrekareye kadar 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklükte daireler bulunuyor. Etrafı dev palmiyelerle çevrili geniş yeşil alanların bulunduğu projede sosyal alan olarak 4 adet yüzme havuzu, 3 adet basketbol sahası, 3 adet tenis kortu, açık spor alanları, 1,5 km. uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet parkuru da yer alıyor. İnşaat maliyetlerinde genel bir düşüşten söz etmek mümkün olmadığını söyleyen Emre çamlıbel, krizin etkisinin azalmasıyla tüm inşaat girdilerinde yükselme beklediklerini belirtti.

Selective’de peşinat 12 ay erteleniyor

ALPER İnşaat, Kartal’da inşa ettiği Selective Kartal Evleri’nde mayıs ayı boyunca bir kampanya düzenliyor. Mayıs kampanyası boyunca farklı alternatifler sunuluyor. Peşinatı olmayan fakat taksit ödeme gücü olanlara, peşinatını 12 aya kadar erteleme fırsatı sunuluyor. Peşinatı olanlar ise ödediği peşinatın yüzde 15’i kadar indirim kazanıyor. Ayrıca her ödeme seçeneğinde 120 aya kadar yüzde 0,94 vade oranı ile banka kredisi kullanma imkanı da bulunuyor. Projede üç farklı tip 1+1 seçeneğinin yanı sıra 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam altı tip daire seçeneği bulunuyor. Projede fiyatlar 1+1 dairelerde 137 bin 500 TL’den, 2+1 dairelerde 188 bin 500 TL’den, 3+1 dairelerde 275 bin 500 TL, 4+1 dairelerde ise 380 bin 750 TL’den başlıyor. Mayıs 2010’da teslim edilecek olan Selective Kartal Evleri 5 bin 380 metrekare alan üzerine kurulu 2 bloktan oluşuyor. 15 katlı Blok 1’de 58 daire, 18 katlı Blok 2’de ise 108 daire bulunuyor. Dairelerin bir kısmı Adalar ve Marmara Denizi manzaralı, bir kısmı ise site, havuz ve şehir manzaralı olarak konumlandırılmış. Selective Kartal Evleri E-6 bağlantı yoluna yakınlığı, E-5’e 1 dakika mesafede oluşu, metrobüs, metro ve Anadoluray projesi nedeniyle lokasyon olarak büyük önem taşıyor.

Gayrimenkul sektörü iş fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=8200

Tüm konut fırsatları hurriyetemlak.com'da...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!