Konutta da martı var

Güncelleme Tarihi:

Konutta da martı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 23:21

İSTANBUL Kabataş’ta martı biçiminde tasarlanan transfer merkezinin mimari Hakan Kıran aynı zamanda gayrimenkul geliştiriyor.

Haberin Devamı

Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün de mimarı olan Kıran İstanbul Göktürk’te konut projeleri yapıyor. İnşaat firmaların projelerinin mimarlık bakış açısı ile uyuşmadığını ve bu nedenle işin müteahhitlik kısmına da geçtiğini belirten Kıran süreci şöyle anlatıyor:

“2008’de Göktürk bölgesini keşfettim ve arsa yatırımı yaptım. 2012’de ilk projeme başladım. ‘Maliyet artar’ , ‘Satamayız’, ‘Dikdötgen, kare yap’ şeklinde kaygıları bana uymadı ve hayalimdeki projeleri yapmak istedim. Zemin etütlerinde üniversitelerle çalıştık, iç ve dış malzemede doğal ürünler kullandık. Ek maliyeti göze alıp kaliteli yaşam alanları kurguladık.”

Kıran’ın konut projelerinde Kabataş’ta olduğu gibi martı unsuru ön planda. Balkonlarda, bina lobilerinde martı figürleri ağırlıklı. Proje isimleri de latince martı anlamına gelen Larus. 2012’de hayata geçen Larus Palas’ta evlerin yarısını satmayıp değerini bulmasını beklediklerini belirten Kıran, sonrasında da Larus Loft projesine başladıklarını ifade etti. Palas’ta geniş metrekareler inşa ederken, Loft projesinde 1+1 ve 2+1 dairelere yer verdiklerini söyleyen Kıran, “72 daire şuan satışta. İsteyenlere kiralama da yapıyoruz. Ortalama metrekare satış fiyatı ise 10 bin 600 lira. 60 ay 0 faiz imkanı da sunuyoruz. Palas projemizde yaşam başladı, Loft projesi 3 sonra teslim edilecek. Her iki projeye arsa dahil 95 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. Larus Palas projesinde hobi evleri olarak kullanılacak ‘küp’ler de tasarladıklarını belirten Kıran, “Ortalama 35 metrekare kullanım alanı olan birimler yaptık. Bunları da satıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!