Konutta 120 ay 0.98 faiz fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Konutta 120 ay 0.98 faiz fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 08:30

Ziraat Bankası konut kredi faizini düşürmek için konut sektörü ile işbirliği yaptı.

Haberin Devamı

Banka, 500 bin liraya kadar olan konut kredi kullanımlarında 120 ay için yüzde 0.98 faiz imkanı sunacak. Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre düşük faiz kampanyasından Ziraat Bankası ile çalışan firmaların projelerinden ev alanlar faydalanacak. Yapılan çalışmayla Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlendi. Banka ile çalışmakta olan konut üreticisi firmaların da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleri neticesinde müşterilerine faiz oranı aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılmış olacak.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, BloombergHT’ye yaptığı açıklamada uygulamanın Ziraat Bankası ile çalışan konut firmaları ile yaptıkları bir anlaşma olduğunu belirterek “Piyasa koşullarının altında bir faiz uygulaması yok. Kredi faizinin yüzde 0.98’ini müşteri, yüzde 0.80’ini firma üstlenecek toplamda yüzde 1.78 faiz uygulanacak. Limiti 500 bin lira ile sınırlayarak düşük gelirli kesimleri de hedefledik” diye konuştu.

STOK ERİYECEK

Haberin Devamı

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada “Bu kapsamda, bankamızla çalışmakta olan firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el ve henüz tamamlanmamış inşaatı devam etmekte olan konut satışlarının finansmanına destek verilecek ve böylelikle firmalarımızın elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacaktır” denildi. Ziraat Bankası, kullandırılan konut kredilerinin bir kısmının söz konusu firmaların bankaya olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacağını da belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “Bu durum bir taraftan firmaların üzerindeki mali yükün hafifletilmesi, diğer taraftan da bankamızca kullandırılmış olan kredilerin seyyaliyetinin sağlanması açısından önemli kazanım oluşturacaktır.”

BANKALARA ÇAĞRI

Konut kredilerinin düşürülmesine yönelik Ziraat Bankası’na ilettikleri talebin olumlu yanıt bulmasının, sektör için son derece sevindirici bir gelişme olduğunu belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “KONUTDER olarak uzun bir süredir dile getirdiğimiz, bankaların konut kredi faiz oranını psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına çekmesi talebimizle ilgili yaşanan bu gelişme hem ekonomimizin hem de sektörümüzün canlanması açısından önemli bir adımdır. Konut üreticileri olarak bizler bir süredir kendi yaptığımız kampanyalarla özveride bulunarak vatandaşlarımıza konut alımında kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de, sektör oyuncuları ve bankalar birlikte hareket ederek aradaki maliyet farkını paylaşmalı ve faiz oranını 0.98’de tutmalıyız. Ziraat Bankası’nın öncülük ettiği bu uygulamaya diğer kamu ve özel sektör bankalarının da dahil olmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!